Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DAVA OLUMLU YÖNDE SONUÇLANMIŞTIR”

“DAVA OLUMLU YÖNDE SONUÇLANMIŞTIR”
Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan Katırcılar Hanı’nın yol genişletme işlemi için yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili olan projenin, Bolu İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Uçar; “Sebilci Bolu Kültür Derneği” tarafından Tarihi Katırcılar Hanı’nın, yıkmadan yerinde korunması için açılan dava olumlu yönde sonuçlanmıştır” dedi.

Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, Bolu İdare Mahkemesi’nin “Katırcılar Hanı” ile ilgili davada verdiği kararın olumlu yönde olduğunu kaydederek; “Bolu Platformu kurucu derneklerimizden, “Sebilci Bolu Kültür Derneği” tarafından Tarihi Katırcılar Hanı’nın, yıkmadan yerinde korunması için açılan dava olumlu yönde sonuçlanmıştır.

Mekkare kültürünün (Osmanlı nakliye sistemi) Bolu’daki örneği olan Katırcılar Hanı’nın, eski işlevinde restore edilmesi ve Bolu kültürüne katılması gerekmektedir. Bu amaçla yapılacak proje ve uygulama çalışmalarına katkı sunmak üzere; Bolu Platformu bünyesinde faaliyette olan Tarih, Kentsel Tasarım ve Turizm Kurullarında çalışan, gönüllü uzman bir ekip oluşturduk. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde ekibimizin ön çalışmalarını; yerel yönetim, destekleyici paydaşlar ve Bolu halkı ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.