Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DALINDAN DÖKÜLEN MEYVELERİN ÇÜRÜMESİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR

DALINDAN DÖKÜLEN MEYVELERİN ÇÜRÜMESİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR
Dalından dökülen meyveleri topluyor, kendi imkanlarıyla aldığı makine ile pekmez ve meyve suyu yapıyor.

Haber: Aslı Akış

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Karakaç köyünde yaşayan İsmail Bozkurt , dökülen meyvelerden hazırladığı pekmez ve meyve suları ile hem de ürünlerin çürüyüp yok olmasının önüne geçiyor hem de köylülerin duasını alıyor.

Bahçelerde ağaçlardan yere düşerek çürüyen ya da hayvanlara yem olan meyvelerin insanlar tarafından tüketilebilmesi için yaptığı araştırmada meyveleri öğüterek suyunu çıkarabilen bir makine olduğunu gören İsmail Bozkurt, satın aldığı meyve öğütücü makinesini aracının bagajına koyarak köyleri dolaşarak vatandaşlardan bahçelerinde yere düşen meyveleri toplamasını istedi.

Yazılar köyünde ikamet eden Faruk Gezgin ise,  750 kg Amasya elması için köye çağırdığı İsmail Bozkurt’un elmaları makinada suyunu çıkartarak bir kısmını pekmez bir kısmını elma sirkesi olarak kullandığını anlatıyor.

Bozkurt, bahçelerden toplanan elma, armut ve ayvaların makinada suyunu da çıkararak gittiği köylerde ikramda bulunuyor. Köylüler ise böyle bir hizmet şimdiye kadar olmadığını meyvelerin çürüyüp atıldığını ifade ediyor ve mutluluklarını belirterek dua ediyor.

“DUALARI BANA YETER”

İsmail Bozkurt, vatandaşların ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayarak; “Ben aracımla köy köy gezerek vatandaşın meyvelerini değerlendiriyorum onların duası bana yeter” dedi.

Etiketler: bolu haberler