Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DAHA TEDBİRLİ OLMALIYIZ

DAHA TEDBİRLİ OLMALIYIZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11-17 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Pandemide en güvenli kentler arasında yer alan, maske kullanımına dikkat edilen ilimizdeki vaka artışı devam ediyor. Geçtiğimiz haftaya göre artış yaşanırken vaka sayısı 100 bin kişide 310,99 oldu.

Haber: Aslı Akış

Kapalı alanlarda insanların teması arttı. Aşısız olanların aşılarını tamamlamaması sıkıntıyla karşı karşıya kalındığını gösteriyor. Bolu’da 21 - 27 Ağustos haftasında 168,36 olan vaka sayısı 28 Ağustos - 3 Eylül haftasında 257,62 olarak en yüksek vaka oranına sahip 4. İl olmuştu. 4 - 10 Eylül haftasında 277,63’ye yükselen vaka sayısı 11-17 Eylül'de tekrar artarak 310,99 oldu.

Bolu Valiliği ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalarını sürdürüyor olsa da tablo korkutucu.

“NİHAİ ÇÖZÜM AŞI, TEDBİRLER ŞART”

Sağlık Bakanı Koca aşı konusundaki çağrısını yineleyerek, “11-17 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Trabzon, Malatya, Yozgat, Düzce, Erzincan, Çorum! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı, tedbirler şart” mesajına yer verdi.

YENİ ÖNLEMLER ALINACAK MI?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelesini hız kesmeden sürdüren Türkiye'de aşılama çalışmaları da süratle devam ederken, 20 ile 30 bin arasında bir seyir izleyen vaka sayısı, yeni önlemleri beraberinde getirecek mi merak ediliyor.

Etiketler: bolu haberler