Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DAHA FAZLA SEYİRCİNİN OLMASINI BEKLİYORUM, İSTİYORUM”

“DAHA FAZLA SEYİRCİNİN OLMASINI BEKLİYORUM, İSTİYORUM”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Takımım öyle bir noktaya ulaştı ki, artık deplasmanda aldığımız 1 puan bizi üzüyor. Bu da bizim artık belli bir seviyeye ulaştığımızı, artık maçları kazanabilecek bir takım olmaya başladığımızı gösteriyor. Kazanamadığımız zaman üzüldüğümüzü görüyoruz” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Boluspor Karaçayır Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, Adanaspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Boluspor’un durumu hakkında bilgiler verdi.

Teknik Direktör Osman Özköylü, Adanaspor maçında dengeli bir oyun oynadıklarını ve kazanabilecekleri bir maç olduğunu söyledi:

“GİRESUNSPOR VE KEÇİÖRENGÜCÜ TAKIMI HIRPALADI”

“Adanaspor maçı baktığımız zaman kazanabileceğimiz ama kaybedebileceğimiz de bir maçtı. İlk yarı çok fazla pozisyon vermedik rakibe. Deplasmanda oynamamıza rağmen daha dengeli bir oyun oynadık. Özellikle Bilal’in olmayışı bizim oyun planımızı çok ciddi anlamda sekteye uğrattı. Orta sahadan istediğimiz organize atakları ön tarafa taşımakta, topun bizde kalmasında istediğimiz etkiyi yaratamadık. Bunlarda bizim oyunun geneli itibariyle sahadaki oyun felsefemizi istediğimiz noktada uygulamamıza engel oldu. Özellikle Giresun ve Keçiören maçlarının çok kısa aralıklarla olması 2 tane her anlamda stresi yüksek zorluk derecesi yüksek 2 tane maçı oynayıp geçirmek takımı baya bir hırpaladı. Takımımızın o maçlardan sonra toparlanma süreci çok istediğimiz gibi olmadı. Hafta içinde çok yoğun antrenman yapmasak ta mümkün olduğu kadar toparlanmaya özen göstermeye çalışsak ta maalesef tam anlamıyla hazır bir şekilde Adana maçına çıktığımızı söyleyemem. Tabi biraz daha rutubetli bir hava vardı Adana’da. Oda bizi etkiledi. Oyuncularda sanki üzerlerinde sanki ağırlık varmış gibi bir görüntü sergilediler. Biz geldikten sonraki süreç içerisinde sahadaki oyun anlamında ve direnç anlamında en belki etkisiz kaldığımız maç oldu diyebilirim. Buna rağmen 87.dakikada Poepon golü atsa yine 3 puanla ayrılabilirdik. Bakıldığı zaman özellikle kendi bireysel hatalarımızdan kaptırdığımız 3 tane top rakibin 3 tane pozisyon yaratmasına sebep oldu. Bunlar tamamen bireysel hatalarımızdan kaynaklanıyordu. Bu maçta biraz bazı oyuncularımızın performansının altında kalışı, bizi gerçekten olumsuz etkiledi. Ama her şeye rağmen deplasmandan alınan 1 puan önemlidir. Şu anki sıralamaya baktığımızda Adanaspor bizim altımızda yer alan bir takım. Öyle olmaya devam etti. Bu da bizim için sevindirici olan diğer taraf diyebilirim.

“ARTIK DEPLASMANDA ALDIĞIMIZ 1 PUAN BİZİ ÜZÜYOR”

Takımım öyle bir noktaya ulaştı ki, artık deplasmanda aldığımız 1 puan bizi üzüyor. Bu da bizim artık belli bir seviyeye ulaştığımızı, artık maçları kazanabilecek bir takım olmaya başladığımızı gösteriyor. Kazanamadığımız zaman üzüldüğümüzü görüyoruz. Bu da bizim açımızdan baktığımız zaman olumlu bir gelişme. Daha önceki dönemde hangi maç olursa olsun puan puanadır, çok sevinç duyduğumuz maçlar oldu. Ama artık Boluspor oynadığı her maçı kazanabilecek kazanmaya aday bir takım olduğunu gösterdi. O açıdan da olumlu bir gelişme gösterdiğimizi söyleyebilirim.”

“İSTEDİĞİMİZ ANTRENMANLARI ÇOK FAZLA YAPTIRAMIYORUZ”

Takımın antrenman süreci hakkında bilgiler veren Özköylü, sakatlıklar oluşmasından çekindikleri için istedikleri antrenman programını tam anlamıyla uygulayamadıklarını ifade ederek, “Şu süreçte çok fazla takımın üzerinde gidemiyoruz. Çok fazla istediğimiz antrenmanları yaptıramıyoruz. Çünkü hem maç oynuyoruz, maçlardaki aşırı yorgunluk. Bunun toparlanma süreci geç oluyor. O toparlama sürecini sağlamadan yapılan antrenmanlar takıma daha büyük zarar veriyor. Bunu çok iyi dengelemek zorundayız. Bazı oyuncularımız yeni yeni kendini bulmaya başladı. Böyle bir durumda yapılacak olan yanlış antrenmanlar veya yüklemeler takımdaki sakat oyuncu sayısını arttırabilir. Çünkü temel anlamında bazı eksikliklerimiz var. Yavaş yavaş bu oluşmaya başladı. Devre arasına kadar özellikle Bursaspor maçından sonra olacak milli arada biraz daha o konuda aşama kaydedebileceğimizi düşünüyorum. Biraz daha antrenman anlamında seviyemizi yükseltebileceğimizi düşünüyorum. Kalan 6 maç için biraz daha güçlü ve dinamik bir takım olarak sahada yer alabileceğimizi düşünüyorum.

“DİNLENMEYİ VE ÇALIŞMAYI DOĞRU AYARLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

“Adanaspor maçının ardından bütün takımı Bolu’ya getirdik. Bütün ekip hepimiz buradaydık. Pazar günü yenileme antrenmanımızı yaptık. Oynamayan oyuncularımızın da antrenman seviyesini düşürmemek adına onlara olması gereken şekilde antrenman yaptırdık. 1 gün izin yaptık ve tekrar toplandık. Hiç izin vermeden bu süreci götüremezsiniz. Üst üste gelen yorgunluklar dinlenme verilmediği zaman sürekli antrenmanla da bu işi çözemezsiniz. Dinlenmeyi ve doğru çalışmayı parametreleri doğru ayarlamaya çok ihtiyacımız var. Mutlak suretle dinlenme veriyoruz. Hafta içinde de veriyoruz. Yaptığımız iki tane yoğun antrenman olduğu zaman maça daha dinamik çıkabilme adına daha diri çıkmak adına toparlayıcı antrenmanlarla hafta içi bazı günleri geçirebiliyoruz” diye konuştu.

“ŞU GİDECEKTİR YA DA BU GİDECEKTİR DİYE BİR ŞEY SÖYLEYEMEM”

Özköylü, Boluspor’un devre arası transfer çalışmalarıyla ilgili olarak, “Öncelikli hedefimiz mevcut elimizdeki kadroyu üst seviyeye getirmek. Onların sezon arasındaki sürece kadar olan durumlarını gözlemlemek. Bize yapacak oldukları katkıları iyi gözlemlemek lazım. Ondan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimizi zaten göreceğiz. Evet, kafamızda bazı şeyler var, oluşuyor. En azından bazı bölgelerde alternatif olması anlamında katılması gereken oyuncular olacaktır. Bazı oyuncularımızın performansı bizi ne kadar tatmin edecek bakacağız, göreceğiz. Çünkü 7 tane de maç var. Şuanda hiçbir oyuncuyu yok sayamayız. Hiçbir oyuncu için şu gidecektir, bu gidecektir öyle bir şey söyleyemem. Her oyuncu şu aşamada bizim için çok değerli. Hepsine çok önem veriyoruz. İnşallah onlarda performanslarını yükseltirler. Devre arası çok fazla bir şeye ihtiyaç kalmadan doğru birkaç noktayı tamamlayarak yolumuza devam ederiz” dedi.

BİLAL’İN DURUMU BELİRSİZ

Boluspor’un kaptanı Bilal Kısa’nın durumundan kısaca bahseden Özköylü, “Bilal şuanda sağlık ekibi ile çalışmalarına devam ediyor. Bakalım 1-2 gün içerisindeki geri dönüş nasıl olacak. Ona göre Bilal’in hafta sonu sahada olup olmayacağı ilgili karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

“GÜCÜNÜ İSPAT ETMİŞ ÇOK KALİTELİ BİR BURSASPOR TAKIMI VAR”

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Boluspor’un 11. haftada karşılaşacağı Bursaspor maçının çok zor olacağını ancak hiçbir rakipten korkmadıklarını söyledi: “Her hafta zor. Karşımızda iyi kadrosu olan, ligde şuanda bulunduğu konum itibariyle gücünü ispat etmiş, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir Bursaspor takımı var. Özellikle transferin son günü yapmış oldukları transferlerin ardından, o oyuncuların takıma katılmaya başlaması, oynamaya başlaması hepsinin de arka planının çok güçlü olması Bursaspor’un gücünü açık ve net ortaya koyuyor. Ama biz kendi adımıza hiçbir rakipten korkmuyoruz. Özellikle şu dönemde her takımı yenebileceğimizi yeter ki kendi oyunumuzu sahaya doğru bir şekilde aksettirdiğimiz zaman her takımı yenebilecek güçte olduğumuzu biliyoruz. Önemli olan bizim ne yaptığımız. Biz ona bakacağız. Keçiören takımı bu ligin yenilmeyen takımıydı. O ana kadar sadece 8 maçta 3 gol yemişti, bir maçta 3 gol yediler ve maç kaybettiler. Biz istediğimiz zaman neler yapabileceğimizi gördük. İnşallah benzer bir maçı Bursaspor karşısında da oynamak istiyoruz. Rakibin gücünü biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Ama bizde kazanmak için sahada olacağız, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü bizim içinde bu maç çok kritik. Kazanıldığı takdirde biraz daha üst noktayla alakalı hedef belirleme noktasında bize bir ışık tutacak. Ben o yüzden bu maçı çok önemsiyorum. Oyuncu arkadaşlarımızda bu maçın zaten kıymetini çok iyi bilecekler ve ona göre oynayacaklardır.”

“DAHA FAZLA SEYİRCİNİN OLMASINI BEKLİYORUM, İSTİYORUM”

Özköylü son olarak, Bursaspor maçında tribünlerin dolu olmasını temenni ederek taraftara çağrıda bulundu: “İnşallah taraftarımızın da desteği daha fazla olur. Daha fazla taraftar tribünde görürüz. Bu da çok önemli. Bunu hep söylüyorum. Taraftar desteği onların enerjisi onların sahaya yansıttığı motivasyon takıma çok olumlu yansıyor. Bizimde böyle bir motivasyona enerjiye fazlasıyla ihtiyacımız var. Zor bir süreçteyiz. Hep birlikte güçlü olmak zorundayız. Onların desteği bizi sahada daha güçlü yapacak. Daha enerjik yapacak. Daha fazla kazanmaya odaklı ve 90 dakika bunun için çalışan bir takım görüntüsüne getirecek. Lütfen onlarda bizlerden desteğini esirgemesinler. Giresun ve Keçiören maçların olduğu gibi desteklerini arttırarak devam ettirsinler. Ben daha fazla seyircinin olmasını bekliyorum, istiyorum. Bu takım zor bir süreçte şu anda. Şehrin daha fazla bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bizde inşallah onların beklentilerinin karşılığını veririz. Güzel bir maçla, güzel bir 3 puanla haftayı sevinerek kapatırız.”