Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DAĞKENT SOSYAL TESİSİ TÖRENLE AÇILDI

DAĞKENT SOSYAL TESİSİ TÖRENLE AÇILDI
Dağkent Mahallesi’ne yapılan Dağkent Mahallesi Sosyal Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ata Konutları için 10 Kasım’ı işaret etti.

Bolu Belediyesi tarafından Dağkent Mahallesi’ne yapılan, Dağkent Mahallesi Sosyal Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Mahallelinin isteği doğrultusunda hayata geçirilen tesisin açılış törenine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“FİRMA 1 MİLYON 460 BİN LİRAYA ALDI”

Açılışta konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal tesis hakkında bilgi verdi. Özcan, “Biz buranın ihalesine 2 milyon 279 bin lira yaklaşık maliyet üzerinden çıktık. Ciddi bir kırım oldu. Bir firma 1 milyon 460 bin liraya aldı. Bizim zaten ihalelerimizin en büyük özelliği bu, ciddi kırımlar oluyor. Bunun sebebi şu, biz ödemelerimizi düzenli yapıyoruz. Yani Türkiye’de Bolu Belediyesi denince herkes güveniyor, ‘Bolu Belediyesinde benim param kalmaz, benim hak edişimi zamanımda öder.’ Bu da fiyatlara yansıyor” dedi.

“İKİSİNİ BİRDEN KARŞILAYACAK”

Mahallenin market ihtiyacının da tesis aracılığıyla karşılanacağını belirten Özcan, “Burada, sosyal tesise, mahallenin bir araya geleceği alana ihtiyaç vardı, artı market ihtiyacı vardır. Bu binamız ikisini birden karşılayacak. Alt katını ihale usulüyle kiralayacağız. İyi bir marketin buraya geleceğini düşünüyorum. Üstü kat da hem mahallemize hem muhtarlığımıza tahsis edildi. Buranın artık sevk ve idaresi muhtarımızda.  Mahallenin bazı toplantılarını burada yapmasını, belki bazı kınaların burada yapılmasını, ileride talep gelirse kurs açılması noktasında biz Belediye olarak yanında olacağız. Ama buranın emir komutası artık muhtarda” ifadelerini kullandı.

“KASIM AYI İÇERİSİNDE YER TESLİMİNİ YAPACAĞIZ”

Mahallede yapılacak Ata Konutları hakkında da konuşan Özcan, “Nasip kısmet olursa da 10 Kasım’da buranın sözleşmesini imzalayacağız, Ata Konutların. Atatürk’ümüzün ölüm yıl dönümünde onu bir anma programında anacağız, vatandaşlarımız da davet edeceğiz, sonra Atatürk’ümüzün ruhu için bir Kur’an Tilaveti. Sonra şirket yönetimi ile müteahhit firma arasında sözleşme imzalanması. Böyle bir şey planlıyoruz 10 Kasım itibariyle ve Kasım ayı içerisinde buranın yer teslimini yapacağız, hızlı bir şekilde başlamasını isteyeceğiz. Buranın bitim tarihi 15 ay olarak görülüyor, yani 2023’ün başında burayı hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şu sözleşmeyi bir imzalayalım, duyurularımızı yapıp, şartlarımızı ortaya koyacağız” diye konuştu.

Özcan’ın konuşmasının ardından, sosyal tesisin açılış kurdelesi, dualarla kesildi. Özcan ve vatandaşlar daha sonra sosyal tesisin içerisinde incelemelerde bulundu.