Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ NE DERLERSE BİZ ONU YERİNE GETİRİRİZ”

“CUMHURBAŞKANIMIZ NE DERLERSE BİZ ONU YERİNE GETİRİRİZ”
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Genel Merkezi tarafından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği 133. Genişletilmiş il başkanları toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Doğanay; “Ana mevzu Türkiye genelinde konuşulan değişim, dönüşüm” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, yaklaşan kongre süreci öncesinde ard arda bazı illerde yaşanan istifalarla ilgili olarak konuştu. Doğanay; “Türkiye’de il başkanlarında bir değişim de başladı. Siyasette değişim var, olmalı da. Sayın Cumhurbaşkanımız derlerse ki, Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, bunda da bir değişiklik düşünüyoruz, tüm samimiyetimle söylüyorum, kalbimin, gönlümün hiçbir köşesinde ukde kalmazdı. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Ne derlerse biz onu yerine getiririz” diye konuştu.

Haber: Aslı Akış

“ANA MEVZU DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleşen istişare toplantısını değerlendiren Doğanay, 4 yıllık il başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir vekalet alarak kendisi ile birlikte yol yürüyen herkese teşekkür etti. Doğanay; “İl başkanları toplantısına her zaman olduğu gibi yine gittik. Birinci gün il başkanları toplantısı rutin şekliyle olduğu gibi Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’le yaptığımız il başkanları toplantısı oluyor onu gerçekleştirdik. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızla yapılan ikinci gün geniş katılımlı olan toplantımızı gerçekleştirdik. Son günlerde aslında bu il başkanları toplantısının normal il başkanları toplantısından ayıran ana mevzu aslında sadece Bolu özelinde değil, Türkiye genelinde konuşulan değişim, dönüşüm kısmı olduğu için bu il başkanları toplantısı özel bir gündem haline geldi tüm kamuoyunda.

“BENİMLE BİRLİKTE YOL YÜRÜYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şunu net ifadelerle belirtmek isterim; şahsımın il başkanlığında dördüncü yılı bitmiş, bu süreçte elhamdülillah, rabbime şükrediyorum, benimle birlikte yol yürüyen tüm yönetim kurulu üyelerimize, partinin il başkanı olarak partinin her kademesinde görev yapan belediyesinden, il genel meclisinden tutun da, herkese teşekkür ediyorum. Kolay değil, uzun bir süre birlikte yol arkadaşlığı yaptık, il başkanı olarak. Onlardan aldığımız bir güç var, Sayın Cumhurbaşkanımızdan almış olduğumuz bir vekâlet var. Bu süreci biz bugüne kadar getirdik” diye konuştu. 

İL BAŞKANLARINDA DEĞİŞİM BAŞLADI”

“Siyasette bir değişim var ve olmalı da” diyerek sözlerine devam eden başkan Doğanay; “Geldiğimiz bu noktada Türkiye’de il başkanlarında bir değişim de başladı. Bu değişim şu ana kadar, herhalde bir 9 – 10 tane oldu. En son dün gece, bizim il başkanları toplantımız sonrasında Edirne’de bir değişiklik oldu, hemen bir gün öncesinde Çanakkale, Balıkesir diye devam ediyor.

“SİYASETTE DEĞİŞİM VAR, OLMALI DA”

Siyasette değişim var, olmalı da. Bu kadar uzun zamandır, il başkanlığı görevini yapıyorsunuz. Burada da Bolu’da da olabilir mi? Olmaması anormal olabilir. Bu tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir tamamen. Sayın Cumhurbaşkanımız bana bu görevi ikinci defa tevdi ederken, nasıl kendi dünyanızda, gönlünüzde ve kalbinizde bir mutluluk oluyorsa, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, yarın Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız derlerse ki, Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, deselerdi, bunda da bir değişiklik düşünüyoruz, tüm samimiyetimle söylüyorum, kalbimin, gönlümün hiçbir köşesinde ukde kalmazdı. Üzüntü içerisinde dahi girmem. Hizmet noktasında yapamadığımız bir şeyler varsa, onun üzüntüsünü yaşarım. Fiiliyatta il başkanı olarak buradan ayrıldığınız için buradaki benim dava arkadaşlarımdan kısmi bir geri çekiliş olur, onun üzüntüsünü yaşarım. Onun dışında yaşayacağım hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE NE DERSE, BEN ONU HARFİYEN UYGULARIM”          

Doğanay genişletilmiş il başkanları toplantısının ana gündeminin Türkiye ve siyaset olduğunu belirterek; “5 yıldır rabbime hamd ederek söylüyorum, ben bu görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız 18 yıldır AK Parti tarihine şöyle bir baktığımız zaman 5 yılını bana vermiş. Bir insan daha ne isteyebilir. Ne hayal edebilir. Bu tamamıyla Cumhurbaşkanımız bize ne derse, ben onu harfiyen uygularım. Eğer öyle bir şey olursa da bunu açık bir şekilde hiç gocunmadan da paylaşırım. Çünkü bu noktada bu olabilir, olmaması anormal olabilir. Şu an itibarıyla benim şahsıma, bu manada söylenilen hiçbir şey yok. Olursa da söyleriz. Genişletilmiş il başkanları toplantısı günü Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte gerçekleştirdik, Türkiye gündemi, genel gündem, siyaset” şeklinde konuştu.

 “MECLİS BAŞKANIMIZI BOLU’YA DAVET ETTİK”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ziyareti ile ilgili bilgiler de veren Nurettin Doğanay; “Marmara İl Başkanları ile birlikte daha öncesinde, meclis başkanımıza, Sayın Mustafa Şentop’a, almış olduğumuz bir randevu neticesinde kendisi ile bir takım özelde olan bir görüşmelerimiz vardı. Özelde derken, şahsımla alakalı değil, Bolu’yu ilgilendiren birkaç konu vardı. Onun üzerinde meclis başkanımızla bunların istişaresini yaptık. Aynı zamanda da kendisini Bolu’ya davet ettik, inşallah en kısa zamanda Bolu’ya geleceğiz dedi” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZLA KISA BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU”

133. Genişletilmiş il başkanları toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiği kaydeden Doğanay; “İl başkanları toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızla yine kısa bir görüşmemiz oldu. Bolu özelinde uzun bir toplantı değil de, bir görüşme fırsatımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hassaten yine selamları var” dedi.  

“BENİM İÇİN BİR ONURDUR, BİR ŞEREFTİR”

Nurettin Doğanay son olarak AK Partinin 18 yıllık döneminde en zor süreçlerde il başkanlığı görevi yaptığının altını çizerek; “Siyaset devam ediyor, hayat rutin bir şekilde devam ediyor, biz şu an itibarıyla görevimizin başındayız. Bize burada bir kan değişikliği olacak denilinceye kadar da burada olmaya devam edeceğiz. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Ne derlerse biz onu yerine getiririz inşallah. Bu noktada söyleyeceklerim de bunlardır. Benim hayatımdaki dolu dolu bir 5 yıldır, hayatımın hiçbir evresinde bunu unutmam. Benim için bir onurdur, bir şereftir, 18 yılın 5 yılını fiilen, bir de Türkiye’nin en zor süreçlerinden geçerken, il başkanı olarak geçiriyorsunuz. Ben bu saatten sonra kulis yapacak halim yok, kendimi anlatacak halim yok, işin gerçeği budur” ifadelerini kullandı.