Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ DAVET EDERSE, ‘GELİN’ DERSE, KONUYU ANLATIRIZ”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ DAVET EDERSE, ‘GELİN’ DERSE, KONUYU ANLATIRIZ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan daha önce istediği randevuya ilişkin açıklamada bulundu. Özcan; Sayın Cumhurbaşkanından 57 kez randevu istedik ama hiçbirine dönüş olmadı. Ülkenin cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmiş Bolu Belediye Başkanı’na ayıracak bir 5 dakika vakti olmalı diye düşünüyorum” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ankara – İstanbul arasına yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Projesine Bolu’nun da dahil edilmesi talebini iletmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istemişti.  O talebin üzerinde kendisine geri dönüş yapılmadığını vurgulayan Başkan Özcan, hızlı trenin Bolu için önemli bir proje olduğuna dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davet ederse konuyu anlatacağını dile getirdi.

 “ÜLKENİN CUMHURBAŞKANININ AYIRACAK BİR 5 DAKİKA VAKTİ OLMALI”     

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 57 kez randevu istediklerini fakat dönüş yapılmadığını belirten başkan Özcan; “Bolu için önem arz eden hızlı tren projesinin faydasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatacağını ifade ederek  “Sayın Cumhurbaşkanından 57 kez randevu istedik ama hiçbirine dönüş olmadı. Bundan dolayı üzüldüm. Bugün olmaz, yarın olmaz, 1 ay sonra gel.  Ülkenin cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmiş Bolu Belediye Başkanı’na ayıracak bir 5 dakika vakti olmalı diye düşünüyorum. Üstelik o görüşme, hızlı tren ile ilgiliydi. Sadece ben değil, Bolu’dan sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve Düzce’den arkadaşlarla geniş bir heyet olarak gidecektik. Projenin karlılığını, faydasını anlatacaktık ama şuana kadar randevumuza bir dönüş olmadı. Bazen günde 2 kez hatırlattık” şeklinde konuştu.

“HIZLI TREN, BOLU SON DERECE ÖNEMLİ BİR PROJE”   

Başkan Özcan, Hızlı tren projesinin Bolu’dan geçmesi durumunda 10 yılda yatırım maliyetini çıkartacağını vurgulayarak; “Görüşme imkanı olursa, sayın cumhurbaşkanımız bizi davet ederse, ‘gelin’ derse, konuyu anlatırız. Hızlı Tren, Bolu ve Düzce için son derece önemli bir proje. Devletin de bu işte menfaati çok büyük. O tren diğer taraftan geçerse hiçbir şekilde yatırım maliyetini bile çıkartamayacak. Fakat buradan geçerse, 10 yıl içinde yatırım maliyetini çıkartacak üstelik devletimize, milletimize büyük gelir getirecek” ifadelerine yer verdi.