Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A BİR SUÇ DUYURUSU DA İYİ PARTİ'DEN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A BİR SUÇ DUYURUSU DA İYİ PARTİ'DEN
İYİ Parti Bolu Kadın Politikaları Başkanı Türkan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara karşı kullandığı sözler nedeniyle dava açtıklarını belirtti. Şimşek; “Bu söylem Anayasamızın 103. Maddesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı yeminini de ihlal etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği "sürtük" lafına tepkiler devam ederken bir tepki de Bolu'dan geldi.  İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Türkan Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

“TÜRK KADININA ALENEN HAKARET ETMİŞTİR”

İYİ Parti Bolu Kadın Politikaları Başkanı Türkan Şimşek, Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayette bulunduklarını ifade ederek konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. Şimşek; “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 01.06.2022 tarihli, grup toplantısına bizlerin burada tekraren ifade etmekten ar edemeyeceğimiz bir ifade ile Türk Kadınına alenen hakaret etmiştir.

“CUMHURBAŞKANI YEMİNİ’Nİ İHLAL ETTİ”

Cumhurbaşkanı tüm televizyonlarda canlı yayında alenen kullandığı açıkça ‘’hakaret’’ suçunu teşkil ettiği Yargıtay’ın Yerleşik İçtihatlarına sabittir. Nitekim Cumhurbaşkanı bu eylem ile Anayasımızın 103. Maddesinde düzenlene Cumhurbaşkanı yemini de ihlal etmiştir.

“TÜRK KADININA HAKARETTE BULUNDUĞU İÇİN ŞİKÂYET DİLEKÇEMİZİ SUNDUK”

Bizler; Türk kadınları adına, tüm kadınlar adına toplumsal ve siyasi vazifemiz gereği Sayın Cumhurbaşkanı’nın suç teşkil eder eylemine istinaden Ankara Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikâyette bulunduk.  Sayın Cumhurbaşkanı’nın “hakaret” suçunu alenen tüm televizyonlar önünde canlı yayında ve en önemlisi Gazi TBMM çatısı altında işlemiş olması ağırlaştırılmış neden olarak değerlendirilmesi, mübrez eylem ile hukuki dayanağını T.C. anayasasından alan “Cumhurbaşkanı yemininin ihlal edilmiş olmasının’’ da soruşturulması talepli olarak şikâyet dilekçemizi Cumhuriyet Savcılığı’na arz ettik.

Bağımsız Türk Yargısı’nın şikayetimize istinaden, hukukun gereklerini eksiksiz ve adil bir şekilde yapacağına, failin siyasi kimliğinden etkilenmeksizin başta Anayasamız olmak üzere kanunlarımızın emirlerini yerine getireceğine olan inancımız tamdır. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak bizler de başlattığımız bu hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler