Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ŞUT VE GOL: TÜRK FUTBOL TARİHİ SERGİSİ” AÇILIŞINI YAPTI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ŞUT VE GOL: TÜRK FUTBOL TARİHİ SERGİSİ” AÇILIŞINI YAPTI
Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, “Futbol kardeşliktir” temasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen “Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi”, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Açılışa DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak’ta katıldı.

Futbol tarihimizi içeren ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun bünyesindeki objelerin de bulunduğu serginin açılış töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Kurul başkanları, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Başkanımız Savaş Abak, Kulüp başkanları, teknik direktörler, futbolcular ile siyaset ve spor camiasının önde gelen isimleri de yer aldı.

Unutulmaz başarılar, kupalar ve tarihi formalar sergileniyor

Türk futbolunu daha ileriye taşımak, çok daha fazla genci futbola teşvik etmek ve futbola karşı ilgiyi artırmayı amaçlayan sergide tamamı orijinal, ilk defa bir araya getirilen futbol tarihi ile alakalı arşiv belgeleri, kazanılmış kupalar, takımlar adına yazılmış ilk marşlar, futbolcuların giydiği formalar, futbol takımlarının geçmişe ait tüzükleri, müsabakalar esnasında çekilmiş fotoğraflar ve daha birçok obje kronolojik bir şekilde sergileniyor.

Etiketler: bolu haberler