Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olacak
Beştepe'de gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'de yaş şartı uygulanmayacağını müjdeledi. Emekli olacakların sayısını da paylaşan Erdoğan, "EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olacak" dedi.
Milyonlarca insanı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Beştepe'de yapılan toplantı sonrası konuşan Erdoğan, EYT'den ilk etapta 2 milyondan fazla vatandaşın faydalanacağını açıkladı.

"2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLMA HAKKINA KAVUŞUYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili "Sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu k esimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi yaş sınırı uygulanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"SİSTEMİN MALİ YÜKÜNÜ DENGELEYECEK ÇALIŞMALARI YAPTIK"
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayacaklar için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLERE PRİM TEŞVİKİ GETİRİYORUZ"
Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır amacımız. EYT'nin ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."