Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BOLU’DA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BOLU’DA
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Bolu'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Demokrasi Meydanında Bolulularla buluşan Erdoğan, Bolu’ya müjdeler de verdi. Erdoğan, “Köroğlu Millet Bahçesini hizmetinize sunacağız. Akşemsettin Millet Kıraathanesini hizmetinize sunacağız. Bolu’ya 400 yataklı genel hastane ve fizik tedavi hastanesi yapıyoruz. Bolu güney çevre yolu Mudurnu yolu seneye bitiyor.” diye konuştu.


Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bolu’da vatandaşlara seslendi. Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde 16 yıllık AK Parti iktidarında Bolu Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmaları seçmene anlattı.

“YEREL SEÇİMİN GENEL SEÇİMİN ÖNÜNE GEÇTİĞİ SÜRECİ YAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Bolu mitinginde ilk olarak konuşan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, yerel seçimin genel seçimin önüne geçtiği bir sürecin yaşandığı belirterek; “İlk defa bir yerel seçimin genel seçimin önüne geçtiği tüm dünyanın üzerimize geldiği, Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın diye ellerinden gelen her şeyin yapıldığı, dün hası olanların bugün hısım olduğu tüm terör örgütleri ile birlikte birleştiği bir süreci yaşıyoruz. Bir tek dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan iktidar olmasın, bu ülkenin geleceğine hizmet etmesin diye çaba sarf ediyorlar” dedi.

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞADIK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 15 yıl önce Bolu Belediyesinde AK Parti meşalesini yaktınız diyerek; “15 yıldır şehrimizi geleceğe taşımak için sizlerden aldığımız destekle çok yoğun çalıştık. Gelecekte Bolu turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacak. Bu amaca yönelik olarak 15 yıldır Bolu’da yeni bir şehir değişim ve dönüşümünü yaşadık” diye konuştu.

“YENİLENMİŞ KADROLARIMIZLA GELİYORUZ” 

AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, Cumhur ittifakı olarak hizmete devam edeceklerini vurgulayarak; “Güzel Bolu, Canımsın Bolu, Bugün bir başka güzelsin Bolu. Bolu’nun güzel insanları bugün Bolu’nun bayram günü. Cumhur ittifakı olarak yeniden hizmete devam diyoruz inşallah. Alaaddin Yılmaz abimizin 15 yılda Bolu’nun çehresini değiştirdikten sonra Bolu’yu geleceğe taşıyan, yenilenmiş, heyecanlı, aşkla dolu hizmet sevdasıyla kadrolarımızla geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Dağları delip vadileri aştıklarını, İstanbul Boğazı'nın altından, üstünden geçtiklerini, körfezleri büyük asma köprülerle geçtiklerini vurgulayan Turhan, şimdi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü yaptıklarını dile getirerek; “Düşmanların 1918 yılında bu ülkeyi işgal etmek için Çanakkale'ye geldiğini aktaran Turhan, "Ama kahraman Mehmet'im bu tehdide güldü geçti. Vurdu, aktı gitti. Bugün farklı şekilde geliyorlar. Terör, fitne, fesatla, içimize sızarak geliyorlar. Bu ülkeyi çökertmek için, kalkınan, gelişen, büyüyen Türkiye'yi hazmedemiyorlar." diye konuştu.

“MİLLET OLDUĞU SÜRECE BİZİM ÖNÜMÜZDE DURAMAYACAKLAR”

Turhan, karşılarına bir ittifakın çıktığını, CHP ile Saadet Partisi'nin aynı çuvalın içinde olduğuna dikkati çekerek; “Söylemler ve eylemler nerede kaldı? 'Milliyetçiyim, mukaddesatçıyım, vatanı, bayrağı, milletimi seviyorum.' diyen kişi, vatan hainleriyle aynı çuvalın içinde. Bu nasıl iş? Bunu kime anlatacaksın, bu aklı nereden alıyorsun? Bu millet bunu yer mi? Yemez. Bu millet ariftir, aklıselimle hareket eder. Bugüne kadar 14 seçimdir mağlup oldun, hala siyaset sahnesinde kalmak için başkalarından medet umuyorsun. Yazıklar olsun. Bir akıl, fikir, proje üretin, bu millet için Allah rızası için bir şeyler söyleyin. Siz siyaset sahnesinde kalmak için ötekinden berikinden medet umun, Recep Tayyip Erdoğan başını aldı gidiyor. Dünya onun önünü kesmeye çalışıyor, başaramayacaklar. Evelallah arkamızda hak ve millet olduğu sürece bizim önümüzde duramayacaklar” diye konuştu.

Cumhur ittifakının AK Parti Bolu Belediye Başkanı Fatih Metin'e destek için Bolu'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanında halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce mitinginin ardından hava yoluyla geldiği Bolu'da helikopteriyle Atatürk Stadyumuna indi. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve partililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadyumdan seçim otobüsüyle miting alanına hareket etti ve vatandaşları selamladı.

“BİZE GÜÇ VERDİN BOLU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına “Sizleri yürekten selamlıyorum Bolu” diyerek başladı. “Bolu'nun tüm ilçelerindeki köylerinde yaylalarındaki kardeşlerime buradan selamlarımı gönderiyorum... Bir senelik hasretin ardından tekrar kavuştuk. Bizi bağrınıza bastınız teşekkür ediyorum. Uçsuz bucaksız Bolulu kardeşlerimi görünce 31 Mart için Bolu kararını Allah’ın izniyle verdi diyorum. Bize güç verdiniz milletimize daha iyi hizmet için cesaret verdiniz. Siz bizim yanımızda Bolu Dağı gibi dimdik durdukça hiçbir fani güç bize emir direktif veremez. Bolu bizi böyle bağrına bastıkça hiç kimse Türkiye’yi yolundan alıkoyamaz.

“31 MART’TA REKOR DESTEK BEKLİYORUZ”

Rabbim şahsıma 1999 depreminde ağır hasar gören Bolu’nun yaralarını sarmayı nasip etti. O depremde ölen tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Ekonomiden teröre kadar Türkiye’nin bekasını ilgilendiren her meseleyi çözüme kavuşturacağız. Esnaflarımızdan çiftçilerimize her kesimin sıkıntılarına çare olmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışacak inşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermemeliyiz. Bunun için 31 Mart’ta rekor destek bekliyoruz.

“TÜRK MİLLETİNE SEVDALI BİR KADROYUZ”

16 bin 500 km öteden silahlarına kazıdıkları yazılarla bizi tehdit edenlere bu meydanları bırakmayacağız. Tüm badireleri atlatmak için güçlü olmak zorundayız. Öyle bir cevap verin ki sesi ta Kandil’den Pensilvanya’dan duyulsun. Suriye’nin kuzeyinden Avrupa Parlamentosu’ndan duyulsun.

“KİBİRLE GELEN AK PARTİ KAPISINDAN İÇERİ GİREMEZ”

Biz Türkiye’ye Türk milletine sevdalı bir kadroyuz. Biz hepsinden önemlisi bir dava hareketiyiz. Kibirle gelen burnu havada gelen AK Parti kapısından giremez. Yanlışlıkla girerse de biz onu aramızda tutmayız. Bizim kapımız tevazu kapısıdır. Biz bu makamlarda ikbalimiz için değil milletin istikbali için bulunuyoruz. Biz bu koltuklarda Türkiye’nin parlak geleceğini inşa etmek için varız.

“BİZ ASLA LAF ÜSTÜNE LAF KOYMAKLA ÖVÜNMEDİK”

Bugüne kadar milletimize karşı asla hürmetsizlik etmedik etmeyiz. İnsanımıza asla tepeden bakmadık asla bakmayız. Her kim bizi tanımak istiyorsa bizi Bolu’ya sorsun. Her kim bizim siyasetimizi anlamak istiyorsa gelsin hemen yanı başınızdaki Bolu tüneline baksın. Bay Kemal o Bolu tünelini sizinkiler acaba patates deposunu yapsak diye konuşurken biz orayı geldik bitirdik. Senin daha çok ders alman lazım. Ülkemizin son 17 yılına eserlerimizle imzamızı koyduk.

Biz asla laf üstüne laf koymakla övünmedik. Taş üstüne taş koymakla övündük. Zor olan sözünü gerçeğe dönüştürmek vaatlerini gerçeğe dönüştürmektir. Seçimlerde bol keseden dağıtanların sonradan nasıl mahcup olduğunu görüyoruz. CHP’nin Burdur Belediye Başkanı bu itiraf etti. CHP popülizmini bizzat ifşa etti. Daha önce de CHP’nin milletvekili denize dökeriz tehdidinde bulunmuştu.

“ÜLKEMİZİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”

Meclis kürsüsünden belge diye salladıkları sahte yalan çıktı ama yüzü kızarmadı. Somali için yola çıkıp Kenya’ya giden yürüyen merdivene tersten binen seçimde kendisine oy dahi kullanamayan bu zattan ne beklenir ya. Daha 3 hafta önce YPG bize saldırmaz dedi 15 Temmuz için kontrollü darbe diyen bu zattan ne beklenir. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal havalimanında FETÖ’cüler bunu tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne kaçırdı.

Bakın 17 yıldır diyor ne yaptın. Bak sadece Bolu’yu anlattım Bolu’yu. Eline diline dursun bak sadece Bolu… Bay Kemal’in hayatı palavra dürüst bir yanı yok. Bakın eserlerle konuşuyorum. Atatürk’ün partisini 9 yıl içerisinde tanınmaz hale getiren bir genel başkan bu ülkeye de kimseye de fayda gelmez.

CHP kimlerle kol kola görüyorsunuz değil mi? Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Bay Sezai, Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var defol oraya git seninle gelmek isteyen onları da al. Bay Kemal de onunla beraber takılabilir, farkları yok zaten. Açıkçası bu tehdit dili en fazla CHP’li vatandaşlarımı endişeleniyor. Bu avuç marjinalden ayar yemek CHP seçmenine dokunuyor. CHP’li vatanperver kardeşlerime dokunuyor. Bizim gibi CHP’li kardeşlerimde bölücülerle kurulan FETÖ’cülerle kurulan kirli ittifaktan rahatsızlık duyuyor.

CHP’nin bölücülerin boyunduruğundan kurtulması için 31 Mart önemli bir fırsattır. Bolu’da bu yüzden CHP’ye gönül veren kardeşlerimizin de oylarına talibiz. "Ankara’da verilen oyların hesabını verecek" diyor Bay Sezai... Yavaş’a verilen oyların nereye gideceği ortaya çıkıyor. Şimdi Ankaralı kardeşlerim onlara gereken dersi inşallah Pazar günü verecek. İstanbul’da 3 milyon Kürt’ün oyu diyor sen kimsin ya ne zaman benim Kürt kardeşlerimin oylarına ipotek koydun” ifadelerini kullandı.

“12 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

Konuşmasının sonunda 17 yılda Bolu’ya yapılan yatırımları anlatarak; “Biz Bolu’ya sevgimizi eserlerimizle de gösterdik. Bolu’ya 17 yılda 12 katrilyon lira yatırım yaptık. Birçok yatırımın inşası plan proje faaliyetleri de sürüyor. Boluspor’un stadyum başta olmak üzere ihtiyaçlarının farkındayız, inşallah önümüzdeki dönemde belediyemizle iş birliği halinde elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Bolu’nun güzelliğine Alpagut’taki millet bahçesiyle güzellik katacağız. Köroğlu Millet Bahçesini hizmetinize sunacağız. Akşemsettin millet Kıraathanesini hizmetinize sunacağız. Bolu tarihi ve turizm bölgesini kuracağız. Bolu’ya 400 yataklı genel hastane ve fizik tedavi hastanesi yapıyoruz. Bolu güney çevre yolu Mudurnu yolu seneye bitiyor. 155 bin dekar araziyi sulayacak Tekke Barajı’nın inşası sürüyor. Gölköy Barajı’nın şehrimize memba kalitesinde içme suyu vermeye başladık. Bolu’da yöresel lezzetleri öne çıkaran gastronomi merkezi yapacağız. Modern mimariye sahip Bolu kültür merkezini inşa edeceğiz.

“PAZAR AKŞAMI MÜJDELER BEKLİYORUM”

Her şeyin iyisine layık olan Bolu’ya vizyoner, dürüst çalışkan bir arkadaşımı aday gösterdik. Kanadının biri kırık olan kuş uçmaz. Yerel yönetim ile hükümetin aynı ufka bakması aynı hedefe koşması çok önemli. Maalesef bu uyum olmadığı zaman attığınız adımlar yarım kalır. Biz ne kadar istersek isteyelim o şehrin belediye başkanı istemedikçe arzu edilen değişim olmuyor, yatırımlar ve projeler istenildiği gibi ilerlemiyor.

Kayyumlarla Doğu ve Güneydoğu tamamen değişti bu ahengin bozulmasına izin vermeliyiz. Bunun için sizlerden Belediye başkan adaylarımıza sahip çıkmanızı istiyorum. İnşallah Pazar akşamı müjdeler bekliyorum. Onun için durmak yok yola devam adım adım koşacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting sonrasında, AK Bolu, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşlara bez torba içerisinde çay dağıttı. Mitingin ardından Bolu Belediyesini ziyaret etti.