Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CUMHUR BANDAKÇIOĞLU'NDAN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI

CUMHUR BANDAKÇIOĞLU'NDAN MİLLET BAHÇESİ AÇIKLAMASI
Bolu Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu, Köroğlu heykelinin de içinde bulunduğu alanda yapılması planlanan Köroğlu Parkı Projesi’nin belediyeden alınarak merkezi hükümet tarafından Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Cumhur Bandakçıoğlu yaptığı açıklamada;

“Üzgünüm ama Millet Bahçemiz beklentilerin çok uzağında.

 

Sevgili Boluların da bildiği üzere göreve geldikten çok kısa süre sonra yeni Köroğlu Heykeli’nin de içinde bulunduğu alanda planlanan Köroğlu Parkı projesi belediyemizden alınarak merkezi hükümet tarafından Millet Bahçesi olarak değerlendirilmek istenmiştir. Bu yaklaşım bizleri oldukça üzse de memleketimize yapılacak her türlü iyi niyetli hizmete destek vermenin bir görev sorumluluk olduğu bilinciyle merkezi hükümetin projesini merakla bekledik.

Ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktayız. Adeta dağ fare doğurmuştur. Proje için oluşturulan maliyetle projenin içeriği bizleri hiçbir şekilde tatmin etmemiştir. Projeyi yüklenen TOKİ’nin hepinizin bildiği üzere güzel memleketimizde yapmış olduğu bütün projeler tam anlamıyla birer garabet örneği olup Bolumuzun hiçbir özelliğin taşımayan mimari çizgiler kullanılarak adeta ‘Doğanın Kalbi’ ne saplanmış bir hançer misalidir.

TOKİ tarafından hazırlanan projenin hiçbir hikayesi ve kurgusu olmadığı için hiçbir çekicilik ve farklılık ortaya koymamaktadır. 85 dönümlük arazi doğal kod farklılıklarıyla çok daha güzel ve akılcı bir şekilde değerlendirilebilirdi. Peyzaj alanları, Kıraathane, 2 Adet Büfe, 2 Adet Basketbol Sahası ve 600 m2’lik Biyolojik Gölet in hiç de düşünülmeden uygulandığını üzülerek görmekteyiz.

Seçim öncesi yapılmış gerek belediyemizin projesi gerekse belediye başkan adaylarımızın projeleri incelenebilir fayda sağlanabilirdi. Keşke bu proje için bir yarışma açılsaydı, son derece yetenekli Bolulu mimarlarımız var. Bolulu mimarlarımız bir konsorsiyum oluşturabilirdi Her şeyden vazgeçtik sadece şehrimizdeki AK Partili mimar arkadaşlarımıza danışılabilirdi. Hep birlikte bu sıradan projenin çok daha üstünde bir projeye çok daha düşük maliyetle hayata geçirebilirlerdi. Proje ’de Bolunun da oldukça ihtiyacı olan bir amfi tiyatro alanı olabilirdi. Alanın yüzey şekilleri bir amfi tiyatroya oldukça müsaitti. Çocuklarımızın ulaşmakta zorlandığı kayak sporu için suni bir kayak pisti yapılabilirdi. Suni şelaleler ve kona sporu çok daha kapsamlı bir havuz planlanabilirdi. Daha birçok detay düşünülerek çekiciliği artırılabilirdi. Görüyoruz ki sadece her mahallede olan basketbol sahası dışında bir vizyon ortaya konulamamıştır. Bolu’nun önemli değerlerinden üniversite öğrencileri için hiçbir cazibe yaratılmamıştır. İleri yaştaki sakinlerimiz için ise sadece boş alan bırakılmıştır.

Sözün özü; 28 Milyon TL bu sıradan proje aktarılacağına yerine Bolu'nun çok daha öncelikli ihtiyaçlarına paylaştırılabilirdi.” ifadelerini kullandı.