Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇUKURÖREN ŞALGAMI MARKA OLMA YOLUNDA

ÇUKURÖREN ŞALGAMI MARKA OLMA YOLUNDA
Çukurören Şalgamı’nın coğrafi işaret alması için çalışmalara başlşandı.

Bolu Merkez İlçe Çukurören köyü sakinlerinin tohumlarını bir önceki yıldan temin etmek yoluyla yıllardan beri üretimini gerçekleştirdiği Çukurören Şalgamı, birlikte üretim mantığıyla S.S. Çukurören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında coğrafi işaretli ürünler arasına adını yazdırmak istiyor.

“ŞALGAM KALİTESİ İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE TOPLAMIŞTIR”

Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, “Köy sakinlerimizin yıllardan beri sahip oldukları ata tohumlarıyla üretimini gerçekleştirdikleri ve gerek dokusu gerekse tadı ile fark yaratan şalgam üretimi birlikte üretim ile hak ettiği değeri kazanabilir. Bu bağlamda kırsal kalkınma şube yetkililerimiz ile üreticilerimiz bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Köyümüzün toplam arazisinin hemen hemen yarısı sulanır araziden oluşmakta olup, tamamına yakını şalgam ekimi yapılan köyde mikroklima özelliği, toprak yapısı ve ata tohumu ile üretilen şalgam kalitesi ile dikkatleri üzerine toplamıştır” dedi.

“ÜRÜNÜMÜZ HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK”

Murat, şalgamın hak ettiği değere kavuşacağına işaret ederek, “Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve proje ekibi ile köyde yapılan etüt çalışması sonucunda ortaya çıkan fikir; coğrafi işaretli ürün olabilecek şalgam üretiminin artırılması, turşu, şalgam suyu ve pazarlama imkanlarını kapsayan bir proje hazırlanması olmuştur. Köyde bulunan tarımsal kalkınma kooperatifi bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan proje ile birlikte üretimin avantajı yakalanarak örnek bir kooperatifçilik hareketi düşünülmektedir. Hazırlanan proje ve birlikte üretimin pazarlama avantajı ile ürünümüz hak ettiği değere kavuşacak olup, üreten Bolu’muza artı bir katma değer yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı Engin Turpçu, Çukurören köyü muhtarı İbrahim Öztürk ve üreticiler şalgam üretim alanlarında incelemelerde bulundu. 

Etiketler: bolu haberler