Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

COVID-19 SALGININA KARŞI SCHOTT ORİM’DEN ÖRNEK MÜCADELE

COVID-19 SALGININA KARŞI SCHOTT ORİM’DEN ÖRNEK MÜCADELE
SCHOTT Orim Cam San. ve Tic. A.Ş., ülkemizde ve dünyada hızla yayılan COVID-19 salgınına karşı aldığı önlemler ile örnek bir davranışa imza atıyor.


Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi gösteren koronavirüs (COVİD-19) salgına karşı alınan önlemler kapsamında, Bolu Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren SCHOTT Orim Cam San. ve Tic. A.Ş, çalışanların ve ailelerinin sağlıklarının ön planda tutulması için COVID-19 ile mücadele tedbirlerini paylaştı.

Koronavirüs mücadelesi kapsamında, “#hepbirlikte” mesajı ile aldıkları önlemleri paylaşan şirket yetkilileri tarafından Çin, İtalya, Fransa ve Amerika’da bulunan fabrikalarla işbirliği yapıldığı ifade edildi.

“ÖNCELİK SOSYAL İZOLASYONUN SAĞLANMASIDIR”

SCHOTT Orim Cam tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

“Öncelikle alınan tüm aksiyonların belirlenmesinde, global firma olmanın avantajı ile tüm lokasyonların ortak bilgisi kullanılmış ve özellikle Çin, İtalya, Fransa ve Amerika fabrikalarımız ile işbirliği yapılmıştır. Ayrıca her hafta gün aşırı Almanya Merkez Koordinasyon Birimi ile gözden geçirme toplantıları yapılmaktadır. Aksiyonlarda en önemli öncelik, çalışanların mümkün olduğunca evde kalmaları, sosyal izolasyonu sağlamalarıdır.

SCHOTT Orim, bir yandan iş sürekliliğini sağlarken, diğer yandan da alınan önlemler ile çalışanlarını ve ailelerini salgından korumaya çalışarak ülkemizdeki tüm şirketlere örnek olacak davranışlar sergilemiştir. COVID-19 salgını nedeniyle ülkemizin ve çalışanlarımızın zor günler geçirdiğini belirterek, hep birlikte, yeniden eski sağlıklı günlerimize döneceğimizi ve özlem duyduğumuz o günler gelene kadar tüm önlemleri en yüksek seviyede tutarak devam edeceklerini bildirmişlerdir. İnsan Kaynakları Direktörlüğü, alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi almak isteyen herkesin kendilerine başvurabileceğini belirterek, sosyal sorumluluk kapsamında da birçok firmaya örnek olmaktadır.”

SCHOTT Orim Cam tarafından koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler şu şekilde:

“Tüm iş ve özel, yurtdışı ve yurtiçi seyahatleri ve eğitimleri kısıtlayan firma, bu süreçte seyahat eden çalışanlarını 14 gün boyunca karantinaya alarak doktor kontrolünde izolasyonlarını sağlamıştır.

Tüm planlı toplantılar ve etkinlikler bu kapsamda ertelenmiş, ziyaretçilerin girişleri belirli şartlar altında sağlanmıştır.

Fabrika girişlerinde izolasyon mesafesini belirten işaretçiler konulmuş ve daimi ateş ölçümleri yapılarak giriş ve çıkışlar kontrol edilmiştir. Ateşi yüksek olan personel veya ziyaretçiler maske ile birlikte en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmiştir.

Virüsün partikül ile yayılımını önlemek amacıyla tüm çalışanlara maske dağıtılmış, ofisler, yemekhane, soyunma odaları, toplantı odaları ve yemekhane gibi ortak alanların düzenli aralıklarla yetkili firmalarca dezenfeksiyonu sağlanmıştır ve sağlanmaya devam edilmektedir.

Kronik rahatsızlıkları olan çalışanlar iş yeri hekimi tarafından belirlenmiş ve gerekli protokollerle birlikte belirli süreliğine ev karantinasına alınmıştır.

İşe geliş ve gidişlerdeki personel taşıyıcı servislerin sayısı arttırılmış, tekli ve mesafeli oturma düzenine geçilerek temas minimuma indirilmeye çalışılmıştır.

Ofislerde ve kantinde maksimum bulunabilecek kişi sayıları belirlenmiş ve dönüşümlü olarak çalışılmaya başlanmıştır.

Her yıl dağıtılan Ramazan erzakları bu döneme özel erken dağıtılmış ve teması azaltmak adına tüm çalışanlara alışveriş çeki olarak verilmiştir.

Mücadelede en önemli iki kuralın “kişisel hijyen ve sosyal izolasyon” olduğunu vurgulayan SCHOTT Orim, tüm ofislere, üretim sahalarına ve diğer ortak alanlara dezenfektanlar koyarak kişisel hijyen önlemlerini arttırmış, kendi makinasını kendisinin dezenfekte etmesi sağlanmıştır.

Güçlü bilgi işlem altyapısı ile tüm ofis çalışanlarının evden çalışması sağlanmıştır.

Teması azaltmak adına bu süreçte çalışanların çalışma saatleri de azaltılmıştır.

Kendilerinde veya ailelerinde umre ziyaretinden dönen kişileri de belirleyerek gerekli önlemlerin alınması için harekete geçmiştir. Evde kalarak kişisel izolasyonun sağlanması konusunda destekleyici çalışmalar yapılmıştır.