Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Coronavirüs'ün yol açtığı hastalıklar

Coronavirüs'ün yol açtığı hastalıklar
Tüm dünyaya etkileyen ve ölümcül sonuçları olan coronavirüs hakkında bir çok şey merak edilirken , aralarında en çok sorulan soru ise virüs'ün insan vücudunda yol açtığı hastalıklar var mı? Bu sorunun cevabını sizler için derledik..

Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını, tüm dünyada hızla yayılıyor. Covid-19'a yakalanan insanlarda başka kalıcı rahatsızlıklarda görülebiliyor. İşte coronavirüs'ün insan vücudunda yol açtığı bazı hastalıklar..

1)Kalp Kası İltihabı ve Ritim Bozukluğu

Virüse yakalanan hastalarda kalp kası iltihabı ve ritim bozukluğu hastalığına rastlanıldı. Ağır hastalarda yapılan incelemeler sonucunda hastaların yüzde 40'ında ritim bozukluğu görüldü.

2)Böbrek Yetmezliği

Böbrek yetmezliğinin hastalarda görülmesinin nedeni ise virüsün direkt böbreklere yapışması. İncelenen hastaların çoğunda böbrek hasarı görüldü.

4 - Tat ve Koku Hissinde Kayıp

Covid-19 hastalığının bir diğer hasarı ise hastaların tat ve koku alamaması. Duyu kaybı hastaların büyük bir oranında görüldü.

5 - Gözde Kızarma

Hastaların bir kısmında gözü kaplayan mukoza tabakasında virüse rastlanması, gözlerin, virüsün vücuda giriş noktalarından biri olabileceğini gösteriyor. 

6-  Karaciğer Hasarı

Virüse yakalanan hastaların idrar renginde koyulaşma yaşanması ve öksürük gibi diğer belirtilerinde olması karaciğer hasarına bağlanıyor.

7- Kanda Pıhtılaşma

 Virüs kan dolaşımını etkilemesiyle kanda pıhtılaşmaya neden oluyor.

8) Psikolojik etkileri

Coronavirüs'ün bedensel olarak etkilerinin yanında psikolojik etkileri de çok fazla. Kaygılı olma, depresyon  hali ve yalnız hissetme görülen etkiler arasında.