Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇOCUKLARIN BİR KISMI DİYALİZE BAĞLANDI

ÇOCUKLARIN BİR KISMI DİYALİZE BAĞLANDI
Yuva köyünde zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınanların sayısı artıyor. Hastaneye kaldırılan 63 kişiden 31'i taburcu oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından hastalardan 5’inin diyalize bağlandığı açılandı.

Haber: Aslı Akış

Bolu ve şehir dışına sevk edilen çoğu çocuk 32 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nden tedavisi süren hastalara ilişkin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bolu'daki kanlı ishal ve bu ishal ile ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir” denildi. İlk hastanın 16 Temmuz Cumartesi günü geldiği belirtildi.

Hastaların yaşlarının 3 ile 15 arasında değiştiği belirtilen açıklamada; “Üç hasta yoğun bakımda, üç hasta çocuk Nefroloji servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur. Bu klinik tablonun nedenine yönelik araştırmalar devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

NUMUNELER ALINDI

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarına devam ediyor. Köyün içme suyu deposundan numuneler alındı. Örnekler Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı laboratuvarına gönderildi. Numunelerin incelemesi sürüyor.

KURBAN ATIĞI TESPİT EDİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı da inceleme başlatarak bir uzman heyeti kente gönderdi. Ekip hastalığa neyin sebep olduğunu araştırıyor. Depoya kurban atıkları karıştığı iddia edilmişti. Ancak ilk incelemelerde depoda kurban atığı tespit edilmedi.

İNCELEMELERİN BU HAFTA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Araştırılan diğer ihtimal ise sel sularının içme suyu şebekesine karışışmış olmadı. İncelemelerin bu hafta tamamlanması bekleniyor.

Etiketler: bolu haberler