Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇOCUKLARI SANAL TEHLİKELERDEN KORUMAK İÇİN GÖREV BAŞINDALAR

ÇOCUKLARI SANAL TEHLİKELERDEN KORUMAK İÇİN GÖREV BAŞINDALAR
Bolu Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince sanal dünya tehlikesine karşı ilimizdeki okullarda ‘Çocuklar İçin Temel Güvenlik Bilgileri’ konulu eğitim verildi. Toplamda 750 öğrenci ve 25 öğretmene ‘Sanal Dünyada Güvende miyiz? ile ‘İnternet ve Çocuk’ anlatıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

COVID-19 nedeniyle çocuklar, artık teknolojiyle eskisinden çok daha içli dışlı hale geldi. Sokakta göz önünde oyun oynayan çocuklar, artık sanal dünyaya taşındı. Bu süreçte siber suçlular ve fırsatçılar da işbaşında. Çocukları sanal dünyadaki tehlikelerden korumanın yolu, “dijital rehberlik”ten geçiyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince, sosyal sorumluluk kapsamında ilimizdeki okullarda internet ve sosyal medya konusunda bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Bu kapsamda, “Toplum Destekli Polislik Kent Güvenlik Danışma Kurulu” (TDP-KGDK) kararı gereği yapılan sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında, Yunus Emre İlkokulunda 270 öğrenciye, 100. Yıl ilkokulunda 130 öğrenciye ve 50. Yıl İlkokulunda 350 öğrenciye toplamda 750 öğrenci ve 25 öğretmene yönelik olarak "Çocuklar İçin Temel Güvenlik Bilgileri" hakkında bilgi verildi.

“Sanal Dünyada Güvende miyiz? ile İnternet ve Çocuk” konu başlıkları adı altında 1550 adet broşür dağıtıldı.

“HER TÜRLÜ TEHLİKEYE KARŞI YANLARINDAYIZ”

Konuyla ilgili emniyet müdürlüğünün sosyal medya hesabından; “Emniyet teşkilatımız olarak Bolu İlimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sürekli gelişen dünyada daha bilinçli ve sağlıklı düşünceye sahip bireyler olmaları, gelebilecek her türlü tehlikeye karşı kendilerini savunabilmeleri ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışmalarımıza devam edilecektir” paylaşımı yapıldı.
Etiketler: bolu haberler