Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda, Trafik Haftası kapsamında çocuklara uygulamalı araç kullanma eğitimi verildi.

Trafik Haftası kapsamında, geleceğin şoförleri, uygulamalı araç kullanma ve trafik önlemleri eğitimi aldı. Bolu Valiliği Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleşen eğitime Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı, Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile görevli jandarma ve polis memurları katıldı.

Eğitimler dershanede polis memuru tarafından verilen teorik eğitim ile başladı. Eğitimleri protokol üyeleri de çocuklarla beraber takip etti.

Ön bilgileri alan çocuklar daha sonra sahaya geçerek akülü arabalara bindiler. Ön güvenlik önlemlerinin anlatılmasının ardından, yeşil ışıkla beraber çocuklar parkurda sürüşe başladı. Parkur içerisinde sürüş yapan çocuklar yaya geçidine geldiklerinde, Vali Ümit ve beraberindekilere yol vermeyi de ihmal etmedi.

Ayrıca eğitimler kapsamında çocuklara bisiklete binerken alınması gereken önlemler de anlatıldı. Burada bir konuşma yapan Ümit, “Kuralları bilmemiz lazım, aracı bilmemiz lazım, eğer normal bisiklet kullanıyorsak bisikleti kullanmayı iyi bilmemiz lazım. Öğrenmemiz gerekiyor” dedi.