Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Çocuğu olanlar dikkat! bu haber tam size göre

Çocuğu olanlar dikkat! bu haber tam size göre
Çocukların gelişme dönemlerinde çok fazla görülen “Büyüme ağrısı” olan bu hastalık ebeveynleri fazlasıyla endişelendirmeltedir. Kemik ve doku kanseri ile de benzer rahatsızlıkları taşıyan bu hastalık ağrı ile veya basit bir şişlik ile de başlayabiliyor. Kanser mi yoksa gelişim sürecinde yaşanan eklem ağrılarımı olduğunu çocuklarında anlayamayan anne ve babalar bunun için zaman geçmeden doktora götürmelerinde fayda var . Peki bu “Büyüme ağrısı” dediğimiz hastalık nedir ve belirtileri nelerdir? İşe detaylar ..
Hastalığın belirtileri:
Hep aynı yerde ağrı olması
Sürekli ağrı olması
Şişlik, Kızarıklık
Yürümede zorluk
Ateş, Halsizlik
İştahsızlık
Çocukluklarda büyümenin hızlı olduğu 6-10 yaşları arasında görülen ağrılar “büyüme ağrıları” olarak tanımlanıyor.  Bu ağrılar genellikle diz bölgesinde görülüyor. Ağrılar, kemiğin büyüme hızından daha çok çevresindeki kas, tendon ve bağlar gibi yumuşak dokulardaki zorlanmalar ve gerilmeler sonrasında oluşan ödemden kaynaklanır.  Kız ve erkek çocuklarında eşit olarak görülen büyüme ağrısı 12-13 yaşlarına kadar devam eder.Aktif bir şekilde geçirilmiş olan gün sonunda gece görülen bu ağrıların özel bir tedavisi yoktur. 
Aman Dikkat başka hastalıkların habercisi olabilir
Büyüme ağrısı olacak tanımlanan hastalıkta belirtilerden sonra uygulanan dinlenme masaj yapımı, basit ağrı kesicilerin de  etkisi olmuyor ise mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Aynı semptomları taşıyan eklem ve kemik doku kanseri veya tümör, lösemi, romatizmal hastalıklar, enfeksiyon, travma gibi hastalıkların  da habercisi olabilir.