Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇİN’İN “DOĞU TÜRKİSTAN POLİTİKASI” PROTESTO EDİLDİ

ÇİN’İN “DOĞU TÜRKİSTAN POLİTİKASI” PROTESTO EDİLDİ
Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu üyelerince Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik politikasına karşı protesto düzenlendi, toplama kamplarında yapılan muameleye dikkat çekildi.

Doğu Türkistan Toplama Kampı Mağdurları Platformu Bolu’da Çin’in Uygur Türkleri’ne yönelik tutumuna tepki gösterdi. İzzet Baysal Caddesi Kadı Camisi önünde bir araya gelen grup, pankartlar açarak imza kampanyası başlattı.

Platform sözcüsü Mirza Ahmet İlyasoğlu, yaptığı konuşmada, Çin’in toplama kamplarında tutulan Doğu Türkistanlılar için Anadolu seferine çıktıklarını söyledi. İlyasoğlu, “İşgalcı zalim Çin Doğu Türkistan’da 1949’dan beri kana doymadı, 2016’dan beri Doğu Türkistan’da binlerce Toplama kampı inşa ederek 7’den 77’ye kadar milyonlarca Doğu Türkistanlı Müslüman Türk’ü bu devasa toplama kamplarına alarak insanlığın aklı ermediği zulüm ve işkenceye tabi tuttu. ÇKP faşizmi bu uygulaması ile ana-babayı çocuklarından, çocukları ana-babasından, kardeşi kardeşten, hanımı kocasından ayırdı. Onların bir bölümünü hunharca katlettiyse, bir bölümünü köle işçi olarak Çin’in her yerinde çalıştırmaktadır” diye konuştu.

“MÜSLÜMAN UYGUR VE KAZAK KADINLARI ZORLA ÇİNLİLERLE EVLENDİRİLMEKTE” 

Uluslararası Af Örgütü’nün güncel verilerine göre 1 milyondan fazla Müslüman Türk çocuğu toplama kaplarında dininden ve kültüründen soyutlanarak tamamen Çinli birey olarak yetiştirilmekte olduğuna dikkat çeken İlyasoğlu; “Bunların kimilerinin iç organları çalınarak helal organ pazarında satılmaktadır. Doğu Türkistan’da camii ,türbe gibi dini ve kültürel mimari yapılar adım adım yok edilmekte, Kur’an ve dini kitaplar yakılarak yok edilmektedir.  Müslüman Uygur ve Kazak kadınları zorla Çinlilerle evlendirilmekte, toplu kısırlaştırılmaktadır. Erkekleri Toplama kamplarına alınan ailelere akrabalık projesi adı altında Çinli erkekler yerleştirilmektedir. Toplama kamplarında tutulan Müslüman Doğu Türkistanlı kadınlar sistematik tecavüze uğramakta, iffeti, şerefi ve namusu ayaklar altına alınmaktadır. Doğu Türkistan’da Çin’in bütün bu uygulamaları sonucunda işlediği cinayetlerin uluslararası hukuka göre Soykırım olduğu İngiltere, kanada, Hollanda, Amerika, Belçika, Litvanya, Çek Cumhuriyeti gibi 7 ülke tarafından kabul edildi. Başta ABD, Kanada, AB, Avusturalya, Japonya hükumetleri Çin’i kınayan, yaptırım uygulamalarına başlamıştır” şeklinde konuştu.

“ÇİN TARİHİNİN EN BÜYÜK HATASINI YAPMIŞTIR”

Çin’i tüm yaptıklarından dolayı kınayan İlyasoğlu; “Çin’i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz, ve diyoruz ki, İnsanlık Çin’e teslim olmadı ve olmayacaktır. Doğu Türkistanlılar asla teslim olmadı ve asla olmayacağız. Çin tarihinin en büyük hatasını yapmıştır. Doğu Türkistanlılar ve onlara ses veren İnsanlık Çin’in bütün bu yaptıklarının hesabını er ya da geç Çin’e hesap soracaktır. Bunun için de canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk, koyacağız.  Bizi izleyen, dinleyen ey kardeşlerim, ey insanlık!” dedi.

“DOĞU TÜRKİSTAN DEMEK TÜRKLÜK DEMEKTİR”

Mirza Ahmet İlyasoğlu, 10 aydır İstanbul başkonsolosluğu önünde nöbet tuttuklarına vurgu yaparak; “Özetle anlattıklarım bir insan için çok hem de çok ağır şeylerdir. Hele hele İslam’ın ruhu ile müşerref olmuş bir Müslüman için susmak, seyirci kalmak, velhasıl üç maymun oynamak asla yakışmaz ve bütün çıplaklığı ile Müslüman soykırımı ve İslam’i silme yok etme cereyan ederken Müslüman’ın suskun kalması hiç bir şekilde düşünülemez. Bizler, “Ailem Nerede” diye haykıran #Millet Nöbeti tutan kamp mağdurları Çin’in İstanbul başkonsolosluğu önünde 10 aydır bekliyoruz ve direniyoruz. Ve aramızdan bir grup oluşturup, Doğu Türkistan için Anadolu seferinin turunda bugün Amasya’dayız, Çin’in zulüm ve soykırımını Türk milletine birinci ağızdan anlatıyoruz. Doğu Türkistan demek Türklük demektir, Müslümanlık, İslam demektir her şeyden önemlisi İnsanlık demektir. İster Türklük, Müslümanlık veya İnsanlık tasalar iseniz, gelin bunların hepsi Doğu Türkistan’da var.” diye konuştu.

 “SOYKIRIMA SUSANLARDA EN AZ ZALİM ÇİN İKTİDARLARI KADAR SORUMLUDURLAR”

“Türkiye devletimiz ve hükümetimiz başta olmak üzere tüm dünya liderlerine, uluslararası kurum ve sivil toplum kuruluşlarına ve bütün insanlığa sesleniyoruz” diyen Mirza Ahmet İlyasoğlu; “Eğer iddia ettiğiniz gibi güçlüden, zalimden değil, adaletten, hakkaniyetten, demokrasi ve insan haklarından yana iseniz lütfen artık Doğu Türkistan’da yaşananları görün ve gereğini yapın, vicdanınıza kulak verin. Şayet bu durumu görmez ve gereğini yapmaz iseniz bugün Doğu Türkistanlıların başına gelenler yarın sizin başınıza gelecektir. Çin’in Pakistan’da, Afrika’da, Türkistan cumhuriyetlerinde yaptıklarına ve şimdi de İran üzerinden Müslüman coğrafyasında yapmayı planladıklarına bakın. Emin olunuz ki, şayet bu soykırıma engel olmak için gereken somut adımlar atılmaz ise yaşanmış, yaşanan ve muhtemelen yaşanacaklardan bu zulüm ve soykırıma susanlar da en az zalim Çin iktidarları kadar sorumludurlar” ifadelerini kullandı.