Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇİN’DEN GELEN KİŞİ GÖZLEM ALTINDA

ÇİN’DEN GELEN KİŞİ GÖZLEM ALTINDA
Çin’den Bolu’ya dönen bir vatandaş grip olunca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Şahıs, hastanedeki özel bir odada tutulmaya devam ediyor.

Çin’in Wuhan Şehri’nde ortaya çıkan, dünyanın farklı ülkerine de hızla yayılan ve birçok insanın ölümüne sebebiyet veren korona virüsü alarmı Bolu’da da verildi.

6 ay önce Çin’e gidip 15 gün önce Bolu’ya dönen yüksek lisans öğrencisi F.İ., grip olunca hemen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözlem altına alındı. ‘Korona’ virüsü şüphesiyle temassız odaya alındı. Yapılan ilk kontrolde ‘Korona’ virüsü şüphesine rastlanmayan F.İ., tedbir amaçlı hastanedeki özel bir odada tutuluyor.

ÖZEL ODADA TUTULUYOR

Yaklaşık 15 gün önce Çin’den Bolu’ya gelen yüksek lisans öğrencisi F.İ., yüksek ateş ve öksürük nedeniyle ‘Korona’ virüsüne yakalanmış olmaktan korktu. F.İ., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, durumu anlattı. Sağlık Bakanlığı’nın genel prosedürü nedeniyle F.İ. hemen tedbir amaçlı temassız özel odaya alındı. F.İ.’den alınan ilk örneklerde ‘Korona’ virüsü şüphesi bulunmadığı tespit edildi. F.İ.’den alınan örnekler Ankara’ya gönderildi. Ankara’dan gelecek olan test sonuçlarının ardından F.İ.’nin hastalığı kesin olarak belirlenecek. F.İ., bu süre zarfında hastanedeki özel bir odada tutulmaya devam edilecek.