Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇİKOLATANIN FAYDALARI NELERDİR?

ÇİKOLATANIN FAYDALARI NELERDİR?
Çikolata tropikal Theobroma kakao ağacı tohumlarından yapılır. Çikolata sağlık için gerekli birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko, polifenoller ve bakır içerir. Yapılan pek çok araştırma, özellikle bitter çikolatanın düşük miktarlarda tüketildiğinde sağlığa faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Peki, çikolatanın faydaları nelerdir?
Çikolatanın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

1. Kalp krizi riskini azaltır.

2011'de İsveç'te yayınlanan bir rapora göre haftada 45 gramdan fazla çikolata tüketen kadınların kalp krizi geçirme riski % 20 daha düşük.


2. Kalp sağlığını güçlendirir.

Yapılan bir araştırmaya göre, her gün az bir miktar bitter çikolata yemek kalp yangısını ve bununla gelen rahatsızlıkları önleyebilir.

3. Diyabeti önler.

2005'te İtalya'da yapılan bir araştırmada her gün çikolata yemenin insülin duyarlılığını kontrol etmeye yardımcı olduğu gösterildi.

4. Cildinize iyi gelir.

Bitter çikolatada cildinizi güneşin UV ışınlarından korumaya yardımcı olan flavonoidler bulunur.

5. Öksürüğü azaltır.

Çikolatada bulunan theobromine, öksürüğe neden olan vagus sinirlerindeki hareketliliği azaltır.

6. Kan akışını iyileştirir.

Harvard bilim insanlarının 2008'de yaptığı araştırmada katılımcılardan 2 hafta boyunca daha fazla çikolata yemeleri istendi. Sonuçlar katılımcıların kan akışının geliştiğini gösterdi.

7. Görmeyi iyileştirir.

Çikolatanın kan akışını iyileştirmesinden dolayı Reading Üniversitesi araştırmacıları, 2011 senesinde çikolatanın gözün retinasına kan akışını da artırabileceğini ve bunun da görüşü düzeltebileceğini açıkladılar.

8. Daha uzun yaşamanızı sağlar.

Harvard araştırmacılarına göre çikolata tüketimi insan yaşamını 2 seneye kadar uzatabilir. 122 yaşına kadar yaşayan Fransız Jeanne Louise Calment, haftada 1,1 kg çikolata tüketiyordu.

9. Kilo kaybı

Şaşırdınız mı? Kopenhag Üniversitesi araştırmacıları bitter çikolatanın oldukça doyurucu olduğunu ve küçük miktarlada yemenin diğer yiyeceklerden daha az yemenizi sağladığını belirtiyorlar.

10. Azalan stres seviyeleri

İsviçreli bilim adamları, günde 45 gram bitter çikolata yemenin stres seviyesini belirgin ölçüde azalttığını ifade ediyorlar.