Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇİÇEKÇİLERDE "SEVGİLİLER GÜNÜ" HEYECANI

ÇİÇEKÇİLERDE
14 Şubat Sevgililer Günü’nün gelmesiyle çiçekçilerinde telaşı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda çiçekler ilgi odağı.


Haber: Aslı Akış

Sevgililer Günü öncesi hazırlıklarını tamamlayan çiçekçi esnafı, satışlardan yüksek gelir bekliyor. Çeşit çeşit ve renk renk çiçeklerle vitrinlerini süsleyen esnaf, Sevgililer Günü'nde normal zamanlara göre daha yüksek gelir sağlamayı umuyor.

Azra Çiçekçilik, 14 Şubat Sevgililer Günü için tüm hazırlıklarını tamamlayarak müşterilerini beklemeye başladı. Büyükcami Mahallesi Parti Sokakta bulunan Azra Çiçekçilik, birbirinden güzel çiçek çeşitleriyle Sevgililer Günü’ne hazır.

CANLI GÜL 15 TL

Azra Çiçekçilik sahibi Mehmet Mutlu, en fazla Kırmızı Gül’e talep olduğunu belirterek; “Sevgililer dolayısıyla talep edilen çiçeklerin başında kırmız gül var. Fiyatlar değişken olup canlı gülün fiyatı 15 TL. Kırmızı Gül’ün dışında Orkide’ de talep ediliyor. Müşterilerimize şunu da belirtmek isterim web sitemiz var 7/24 online sipariş verilebilir. Bu konuda da müşterilerimizi memnun etmek için elimizden gelen neyse yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BEKLENTİMİZ FAZLA”

14 Şubat hazırlıklarına haftalar öncesinden başladıklarını dile getiren Mutlu; “ Son 4 aydır piyasa işler durgun. O bakımda buket çiçeklere çok fazla talep yok. İşlerimizin geçen yıla oranla bu yıl daha fazla olacağını düşünüyorum. Geçen yıl biraz düşüktü bu yıl beklentimiz fazla. Ona göre de hazırlıklılarımızı yaptık” şeklinde konuştu.

“SOĞUK HAVA DEPOSUNDA BEKLEMİŞ GÜL ALMAYIN”

14 Şubat ile bütünleşerek simgeleşen gül alırken bir takım ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Mutlu, “Aylarca soğuk hava deposunda beklemiş gül ile taze gül arasındaki farkı yapraklarına bakarak anlayabilirsiniz. Yaprakları morarmış ve dökülmüş gül beklemiş güldür. Yaprakları canlı güller ise yenidir. Ayrıca tüketicilerimizden şunu istiyoruz. Lütfen çiçeklerini çiçekçilerden alsınlar. Hem ülke ekonomisine katkıda bulunsunlar, hem de korsan çiçekçilerin ekmeğine yağ sürmesinler. Esnaftan aldıkları her ürün için muhatapları olur" şeklinde konuştu.

FİRMA REHBERİ İÇİN TIKLA