Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Abant Kampı'nda konuştu

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Abant Kampı'nda konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elektrik şirketlerine iki sözüm var; zam hazırlığı yapıyorlar. Onları uyarmak benim ve bizim ortak görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız, söylüyorum bunun bedelini ödeyeceksiniz." dedi.

Abant'ta gerçekleştirilen CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, elektrik şirketlerine çağrıda bulundu.

Elektrik şirketlerinin zam hazırlığı yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Onları uyarmak benim ve bizim ortak görevimizdir. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız, söylüyorum bunun bedelini ödeyeceksiniz. Zam yaparlarsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı. Bunun mücadelesini vereceğiz. Yarın iktidar olduğumuzda yapmaya kalkarlarsa bunun hesabını kesinlikle soracağım. Halktan ve milletten yana tavır alacağız ve bunun hesabını soracağız."

Kılıçdaroğlu, her şeye zam yapıldığını belirterek, "Buradan vatandaşı kurtarmamız lazım. Bunun mücadelesini birlikte vermemiz lazım. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun bilincinde hareket etmek zorundayız." diye konuştu.

Çok ağır bir sorumluluğu devralmaya hazır olduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sofralar dolu değil. Sofrasından da aşından da sorumlu olacağız. Bu sorumluluğu da üstleneceğiz. Her evde bereketin ve huzurun olmasının sorumluğu bizim sırtımızda. Biz o sorumluluğu almaya hazırız. Emeklilerin aldıkları aylıklardan haklarını arayan memurlara kadar herkesin sorumluluğunu alacağız." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, üniversiteyi kazanıp yatacak yer bulamayan gençlerin sorununa üstlenmeye hazır oldukları aktararak, "Onların da yerini yurdunu yapacağız. Bir yıl içinde yapacağız." dedi.

- "Sıradan bir iktidar değişimi olmayacak bu değişim"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu topraklarda hiç kimsenin, hiçbir ailenin, acı çekmesini istemediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sıradan bir iktidar değişimi olmayacak bu değişim. Bu değişim, devasa bir sorumluluğu omuzlarına alıp, Türkiye'yi aydınlığa çıkartmak için mücadele etmek demektir. Ağır bir sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Neden? Aklımızla birikimimizle sorunları çözeceğiz. Yolsuzluklarla mücadele ederek, ahlakın temellerini güçlendirerek çözeceğiz bu sorunları. Devletin hazinesine hiç kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz. Kul hakkı yiyenlerin burnundan hep beraber fitil fitil getireceğiz."

Lügatlarında vazgeçmenin bulunmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, mücadelenin, sıradan bir mücadele olmadığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, yokuş aşağı giden Türkiye'nin yolunu çevrilmesi gerektiğine işaret ederek, daha büyük savrulmalara izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Allah'ın izniyle milletin takdiriyle iktidar görünüyor." diyen Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde herkese düşen sorumlulukların olduğundan bahsetti.

Kılıçdaroğlu, herkesin sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini belirterek, "Ağzınızdan 'Yorulduk.' lafı kesinlikle çıkmayacak. Biz yorulmayacağız. Hak arayanlar yorulmaz. Adalet arayanlar yorulmaz. Halkın yanında olanlar yorulmaz. Halkla beraber mücadele edenler, omuz omuza mücadele edenler yorulmaz. İktidara geldiğimizde herkesin yüzü güldüğünde o zaman diyeceğiz ki 'Evet, görevimizi yaptık.' Her inançtan, her kimlikten, her yaşam tarzından herkesin yüzü gülecek. Ana hedefimiz bu. Omuz omuza beraber olacağız. Bize oy vermeyenlerle de beraber olacağız çünkü biz yeni bir siyaset anlayışını başlattık. Zor bir dönemeç ama döneceğiz buradan. Halkın desteğini alarak halka güven vererek." diye konuştu.

Türkiye'nin sorunlarını bildiklerini ve bunları çözme kapasitelerinin bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sorunu önce sizden dinleyeceğiz, sizden öğreneceğiz. Masa başında oturup 'Ben sorun çözeceğim.' demeyeceğiz. Önce vatandaşla, esnafla, çiftçiyle, manavla, apartman görevlisiyle, muhtarıyla, sanayicisiyle, dış ticaretçisiyle oturacağız, herkesle... Rahmetli Ecevit'in hayata geçirdiği ekonomik ve sosyal konseyi yeniden hayata geçireceğiz. Her kesimle oturacağız. Her kesimin sorununu dinledikten sonra da onun nasıl çözüldüğünü, nasıl çözülebileceğini sadece kendi halkımıza değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Onurlu bir dış politika izleyeceğiz. Pinpon topu gibi gidip gelen bir yönetim tarzını asla kabul etmiyoruz. Yurtta barışı, dünyada barışı tesis edeceğiz. Her sorunu çözeceğiz. Söylediğim sorunların çözümünün merkezinde TBMM yatıyor. Kanun hükmünde kararnameyle görevlerine son verilenler; hiç kimse meraklanmasın, yargı kararı yoksa bir hafta içinde tamamını görevlerine iade edeceğiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz."

Kılıçdaroğlu, ilk seçimde iktidar olacaklarını belirterek, mücadeleyi birlikte vereceklerini sözlerine ekledi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.