Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP BOLU HAFTANIN 5 GÜNÜ SAHADA

CHP BOLU HAFTANIN 5 GÜNÜ SAHADA
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve partililer Bolu Pazar turu yapıp esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehrin farklı noktalarında yönetim kadrolarıyla çalıştıklarını dile getiren Türkoğlu, pazarları tek tek gezdiklerini ifade etti.

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu beraberinde CHP İl yönetimi, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güldane Şahin ve partililerle pazar yerinde tezgahları tek tek gezerek esnafın dertlerini dinliyor ardından CHP’nin çözüm önerilerini vatandaşa aktarmaya devam ediyor.

Öte yandan, Çalışmalarında edindikleri bilgileri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne rapor halinde ilettiklerini dile getiren Türkoğlu, “Toprağın verimini soframıza katan satıcılarımızın tek isteği giderlerin tekrar hem üretici hem tüketici için makul fiyatlara dönmesi. Artan gübre, mazot, yem parası önce üreticiyi sonra tüketiciyi ve haliyle Türkiye’yi etkiliyor” şeklinde raporu paylaştı.

“MALİYETLERİMİZ ÇOK YÜKSEK”

Ziyaretlerinde vatandaşların en çok hangi konularda sorun yaşadığına ilişkin bilgi topladıklarını da açıklayan Türkoğlu, “Özellikle Bolu’ya ait Bolu’ya yakın köylerde kendi el emeğiyle ürettiği malı getirip teyzelerimizle, ablalarımızla, ağabeylerimizle konuştuk. Herkesin yakındığı konu temel itibariyle şu, ‘Maliyetlerimiz çok yüksek’. 1 torba yem 150 ile 200 lira arasında kalite olarak, mazotun fiyatının yüksekliğinden, gübrenin fiyatının yüksekliğinden bahsettiler. Birçoğu çiftçiliğin, tarımın bittiğini söyledi. Pazardaki fiyat dengesizliğinden bahsediyorlar. Manavlarda 40 liraya kadar çıkan Kiraz’ı buradaki esnafımız 7 liraya satamadığından yakınıyor. İnsanlarımız kredi kartıyla alışveriş yapmaya uğradığı yerde hemen alışveriş yapıp çıkmaya alışmış. O yüzden bu tür yerlerde üretip satan insanlarımızı etkiliyor” dedi.

“GENEL MERKEZİMİZİN DİLLENDİRMESİ İÇİN RAPOR HALİNDE İLETİYORUZ”

Çalışmalarında edindikleri bilgileri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne rapor halinde ilettiklerini dile getiren İlçe Başkanı Türkoğlu, “Biz yaptığımız bu ziyaretlerde edindiğimiz bilgileri Genel Merkezimizin dillendirmesi için rapor halinde iletiyoruz. İl Başkanlarımızın toplantıları oluyor. Merkez İlçe Başkanlarının toplantıları oluyor. Bunları hep dile getiriyoruz. Amacımız sorunları çok fazla dillendirerek gündemde tutmak. Çözüme bu katkı sağlıyor. O yüzden muhalefetin böyle önemli bir görevi olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİ YERİNDE ALSINLAR”

Bolulu vatandaşlara seslenerek, alışverişi pazarlardan yapmaya davet eden Başkan Türkoğlu,  “Özellikle ben şunu vurgulamak istiyorum. Her şeyi yerinde alsınlar. Burada Bolu’nun tarlalarında, bahçelerinde yetişmiş birbirinden güzel taze ürünler satılıyor. Gerçekten fiyatları son derece manavlara, marketlere, zincir marketlere göre özellikle çok daha uygun. O yüzden hem Bolulu vatandaşlara yurttaşımız katkı sağlasın. Hem de o paranın Bolu’da kalması anlamında doğru olanı yapmak adına bunu yapsınlar diye düşünüyorum” diye konuştu.

“ŞÜPHESİ OLANLARI BOLU PAZARINI GEZMEYE DAVET EDİYORUM”

Bolu Belediyesi’nin fide dağıtımında hedefine ulaştığını vurgulayarak, Belediye’nin çalışmadığını öne sürenleri pazarı gezmeye davet eden Türkoğlu,  “Bunun dışında şunu gezerken gördük. Gezdiğimiz tezgâhların %80’i Bolu Belediyesinin dağıttığı ücretsiz fidelerden aldığını söyledi. Bu konu da bizi sevindirdi. Belediyemiz bu konuda hedefine ulaşmış. Çiftçiye köylüye, fideyi ulaştırmış. Bu konuda şüphesi olan özellikle AKP iktidarıyla ilgili söylüyorum. Şüphesi olanları Bolu Pazarını gezmeye davet ediyorum. Belediyenin çalışmadığını iddia eden arkadaşları Bolu Pazarını gezmeye davet ediyorum. Bolu Belediyesi tarımla ilgilenen, bahçesini ekmek isteyen herkese fide ulaştırmış. Bunu gönül rahatlığıyla görüyoruz. Gönül rahatlığıyla da edindiğimiz bilgilere göre bunu söylüyoruz. Biz umut ediyoruz ki, Belediye Başkanımız bundan sonraki süreçte Kooperatif aracılığıyla köylümüze çok daha ciddi katkılar sağlayacak ve insanlarımızın direkt ekonomisine katkı sağlayacak. O yüzden biz bu çalışmaları her gün yapıp, edindiğimiz bilgileri sizler aracılığıyla ve Genel Merkezimiz aracılığıyla gündeme getirmeyi amaçlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftanın 5 günü bu kısıtlamalarla ilgili bir değişiklik olmadığı sürece bizleri sahada göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Ziyaret edilen kurum ve esnaf, temas edilen kişi sayısı gibi detaylarla saha çalışmaları tüm boyutlarıyla CHP genel merkezine bildirilecek.