Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP BAYRAMLAŞTI

CHP BAYRAMLAŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl ve Merkez İlçe örgütleri ile belediye meclisi üyeleri, İyi Partililer ve ilçe belediye başkanları İzzet Baysal Caddesinde bulunan bir kafede bayramlaşmak üzere bir araya geldi.


HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Kurban Bayramı’nın 3. Gününde düzenlenen bayramlaşma törenine, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İyi Partililer ve Cumhuriyet Halk Partililer katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Kurban Bayramı’nın koşulsuz imanın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Türkoğlu, “Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’in, oğlu Hz. İsmail’i Allah’a karşı olan inancını göstermek için kurban etmesi vesilesi ile oluşmuş ve ondan sonra tek Tanrılı dinlere inanan bizim gibi, diğer dinlerde de bu gelenek farklı günlerde, farklı şekillerde bu inanç yer bulmuştur. Ben Kurban Bayramı’nı şöyle değerlendiriyorum; verdiği mesaj itibariyle, çocuğunu feda edebilecek kadar koşulsuz inanç, ikincisi paylaşmak. Koşulsuz inanç bizim topraklarımızda her zaman hayat bulmuştur. Özellikle ülkemizin, milletimizin menfaati ve bekası söz konusu olduğunda. Tarihimizi incelediğimizde bu millet, evladını hiç düşünmeden koşulsuz bir şekilde kurban etmiştir. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşının bütün evrelerinde bunu görebiliriz. Analarımız, çocuklarının ellerine ve saçlarına kına yakarak askere göndermiştir. Bu tertemiz bir imanın göstergesidir.”diye konuştu.

“Arkadaşlarımızı dedikodulara kurban etmeyiz”

Daha sonra gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, çeşitli dedikodular çıktığını, ancak bir eleştiri söz konusu olacaksa, herkesten önce Cumhuriyet Halk Partililerin eleştireceğini ifade etti. Türkoğlu şöyle devam etti; “4 aydır, Bolu’yu Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partili kadrolar yönetiyor. 4 aydır sosyal medyada eleştiriler yer alıyor. Biz bin bir emekle o noktalara getirdiğimiz arkadaşlarımızı dedikodulara kurban etmeyiz. Onlar ilk önce burada bulunan herkesin gözetiminde, bir yanlış yapılırsa, AK Partililere sıra gelmeden, diğer partilere sıra gelmeden bu salondaki arkadaşlarımız eleştirir, ona müsaade etmez, o hataların yapılmasına müsaade etmez. İftira ile siyaset üreten arkadaşlarımızı, basit şeylerden büyük olaylar çıkartmaya çalışan arkadaşlarımızı kendi geçmişleri ile yüzleşmeye davet ediyoruz.

Sayın Nurettin Doğanay, Alaaddin Yılmaz’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde il başkanı değil miydi? Sayın Fatih Metin, bir dönem milletvekilliği, onun dışında bakan yardımcılığı yapmadı mı? Şimdi bu salonda bulunan dostlarıma soruyorum. Sayın Fatih Metin’in Bolu’ya yaptığı hizmetleri alt alta yazın kaç madde çıkacak? Ben size söyleyeyim, sadece Yeniçağa’da kullanıma kapatılan bir tane köprüsü var, onun dışında hiçbir şeyi yok. Kalkmış, mazeretlere sığınarak bu belediyeyi yönetemeyecekseniz kenara bırakın diyor. Kimsenin mazerete sığındığı yok. Ödenen borç, yapılan iş ortadadır. Bu dört aylık bir süreçtedir. Sonra bir dedikodu daha çıkartıyorlar, ne diyorlar? CHP ve İyi Parti belediyede kadrolaşacak. Bu külliyen yalan. Çünkü bu partilere gönül vermenin bir bedeli var bu ülkede. Bu bedel öteki olmaktır. Bu rozetleri taktığın zaman bertaraf oluyorsun, fişleniyorsun, esnafsan, kamu dairelerinden iş alamıyorsun. Çocuğun okuyorsa, kamu dairesine giremiyor. Bu insanlar bütün bunları göz önünde bulundurarak, yıllarca bu partiye üye olacak, sosyal medyada savunacak, sonra da iş bekleyecek. Eğer onların öyle bir temennisi olsaydı, iş beklentisi olsaydı, bu rozeti takmazlardı. Benim o konuda en ufak bir şüphem yok. Benim arkadaşlarım sadece şunu arzu eder, dürüstçe yapılan personel alımları. Bizim partimize, hem Cumhuriyet Halk Partisine hem de İyi Partiye, Türkiye’de mutlaka vardır böyle düşünen başka partiler. Eğer dürüstçe torpil olmadan yapılan sınavlarda başarılı olurlarsa, o görevlere gelmeyi arzu ederler. Kimse al kardeşim sana iş, hak etmiyorsun ama çalış, hatta al bu parayı, işe bile gelme demiyor. Memleketimize önemli hizmetler yapmak için yola çıktık. Bu hizmetlerin temelinde de koşulsuz şartsız vatan millet sevdası vardır. Tıpkı Kurban Bayramı’nda çocuğunu koşulsuz şartsız, Allah’a kurban etmeyi göze alan İbrahim Peygamber gibi, tıpkı koşulsuz, şartsız kurşunlara karşı koşan Mehmetçikler gibi. Bize düşen görev çok, daha çok çalışmamız lazım. Bugün yerelde iktidarız, yarın genelde iktidar olacağız ve Türkiye’nin tüm kamu kurumlarını siyasi anlayışını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ayarlara geri getireceğiz.”

“Hedefimiz laik ve demokratik bir Türkiye”

Daha sonra konuşan CHP Bolu İl Başkan Kazım Karsu, hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Karsu, “Öncelikle tüm günlerinizin bayram gibi olmasını diliyorum. Bundan sonra sağlıklı bir Türkiye Cumhuriyeti ve sağlıklı bir Türkiye umuyoruz. Siyaset ince uzun bir yoldur. Bir günde, bir senede olmayacak şeyleri uzun bir yolda yürüyerek çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar geldiğimiz yoldan ben memnunum. Birlik olunca, beraber olunca her türlü güzellikler meydana geliyor. Bu güzellikler bizim için değil, bu güzellikler Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucularının ruhları içindir. Onların bize emanet ettiği bu topraklarda, emanet edilen felsefe ile Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar rayına oturtmak hem bizim hem de İyi Partinin görevidir. Hedefimize karınca hızıyla, emin ve güzel yollardan ilerleyerek belli bir yere geldik. Türkiye’de her şeyi yapabilecek güçte değiliz. Eğer bu birlik ve beraberlik devam ederse, Türkiye yine Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesinin işlediği bir cumhuriyete kavuşacaktır. Laik ve demokrat bir Türkiye’dir hedefimiz.” dedi.

“Ülkemizin güçlü işbirliklerine ihtiyacı var”

Bayramlaşma töreninin devamında bir konuşma da İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş yaptı. Örnekbaş şunları söyledi; “Özellikle Bolu Belediyesinin icraatları ile ilgili kamuoyunda bizlerin de dikkatini çeken haksız eleştiriler, son günlerde hız kazanmıştır. Bunları kimler yapıyor diye baktığımda, 17 yıldır iktidar olan hükümetin yandaşlığını yapan, ondan nemalanan, ondan fırsat alan kişiler yada uzantıları, onların dertleri üzüm yemek değil, onların dertleri bağcıyı dövmek. Daha 4 ay oldu. Belediye meclisi ve diğer yönetimler olarak. Biz kadrolaşacağız, diye CHP’li yada İyi Partili falancayı, filancayı bir yere getireceğiz diye bir arayış içinde değiliz. Başkanlarımla zaman zaman görüşüyorum, bizim işini iyi yapanla bir meselemiz yok. Eğer hırsızlığa, arsızlığa bulaşmadıysa, işini de iyi yapıyorsa elbette o kadrolarla devam edeceğiz. Çünkü devlette devamlılık esas, bilginin devamlılığı esas. Biz akşam yatıp, sabah kalkıp, onu oraya bunu buraya getirelim diye bir derdimiz yok. Elbette ki, belediyede, yönetimde bazı değişiklikler olacak. Bunlar belli bir planlama meselesi. Şimdiye kadar gelinen noktada, belediyenin borçları ile ilgili arkadaşlarımız bir takım bilgileri daha yeni revize edebildiler. Bir takım plan ve programlar gözden geçiriliyor.

Malum olduğu üzere bir Kurban Bayramı yaşıyoruz. Kurban demek, paylaşmak demek, bağışlamak, fedakarlık demek. Bizler de bu fedakarlığı göstermek amacıyla ziyaretler ediyoruz, sohbetler ediyoruz. Dayanışmanın devam etmesi için uzun süreli olması için. Ülkemizin güçlü işbirliklerine ihtiyacı var.”

“Bize yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyiz”

Bayramlaşma töreninde konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, partilerini iktidara taşımak için büyük sorumlulukları olduğunu ifade etti. Tekemen, “Bize yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyiz. Gerçekten ülkemizi, Bolu’yu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun farkında olduğunuzu ve her zaman yanımızda olduğunuzu da görüyoruz. Bu nedenle her ne olursa olsun, partilerimizi iktidara taşımak için bize büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız ve bu yolda da devam edeceğiz. Burada da sizlerin büyük desteği gerekiyor. Biz sizleri mahcup etmemek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreninde son konuşmayı Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu yaptı. Bandakçıoğlu, törene katılan herkesin bayramını tebrik etti. 

Etiketler: