Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP 96’NCI YAŞINI KUTLADI

CHP 96’NCI YAŞINI KUTLADI
Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle, CHP Bolu İl Başkanlığı tarafından Anıt Park’ta kutlama etkinliği düzenlendi.


Haber: Ömer Çetinaslan

Programa, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan yardımcısı Rasim Özdemir, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İl yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP’nin 96. yıl dönümü nedeniyle, CHP Bolu İl Başkanlığı tarafından kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Kutlama etkinliği CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

“CHP DÜNYAYA KARŞI BÜYÜK MÜCADELE VERMİŞ BİR PARTİDİR”

Programda ilk olarak CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu konuştu. Karsu, CHP’nin sıradan bir parti olmadığına vurgu yaparak, “Bugün, sıradan bir Cumhuriyet partisinin kuruluş yıl dönümü değil. Cumhuriyet Halk Partisi, dünyaya karşı büyük mücadele vermiş ve bu mücadele sonunda Türk halkı ve mazlum halkların bütün haklarını elde etmiş bir partidir. Siz, dünyada mazlum ülkelerin kaderleri ile oynamış, onların kaderlerini çağdaş dünyaya yaymış bir partinin efradısınız. Yüce Mustafa Kemal, ‘benim vücudum elbet bir gün toprak olacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak’ demiştir. Cumhuriyet, onun fazileti ve Laiklik ilkesi, CHP’nin 6 okunda vardır. Milliyetçiliği, Atatürk milliyetçiliğinin ve Türk milliyetçiliğinin aynısıdır. Bu sevgi ve muhabbet gününde gerektiği kadar kalabalık değiliz. Ama yüreklerimiz, Atatürk’ün CHP’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu günkü gibi aynı heyecan ve şevkle doludur” ifadelerini kullandı.

“CHP MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYI GAYET İYİ BECERMİŞTİR”

Karsu’nun ardından konuşan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP’nin dünya uluslarına örnek bir hareket olduğunu söyleyerek; “CHP, temelini, Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nden, Kuvayi Milliye hareketinden almış, köklü bir geçmişe sahip, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve bu ulusu kurtarmış ve kurmuş bir geleneğin temsili. Bizler bu geleneğin sadece siyasi bir parti olmadığını, aynı zamanda ideolojik, devrimci, dünya uluslarına örnek bir hareket olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Türk insanı her sıkıntıya düştüğünde, CHP aziz milletimizin yanında olmayı gayet iyi becermiştir. Bugün de ülkemizin durumu ortada; burada bunları tekrar anlatmaya, uzun uzun izah etmeye gerek yok. Partimiz ve partimize gönül veren arkadaşlarımız, halkımızın hizmetine yerel seçimde tekrar gelmiş ve bugüne kadar gösterdiği hizmetlerle, memleketin insanını, parasını hak ettiği gibi değerinde kullanmayı becerdiğini göstermiştir. Değerli dostlarım, bizlerin önünde gerçekten çok önemli ve sıkıntılı günler var. Ülkemizin içinde bulunduğu durum gayet açık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti emperyalist güçlerin hedefinde bölünme, parçalanma ve geçmişten beri hayallerinde olan küçücük, ufacık bir devlet halinde tutunma çabası içerisindedir” dedi.

“BU PARTİ SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULMUŞ”

Programda son konuşmayı yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin diğer partilerle bir tutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Özcan; “CHP’li olmanın çok farklı olduğunu söyleyerek, “Partimizin bugün, 96. yıl dönümü. Aslında hem partimizin hem ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında yaptığı bir konuşmada, esas kuruluş yıl dönümünün Sivas Kongresi olduğunu belirtmiş. Oradan hesaplarsak aslında bugün 100. yılı tamamlamış oluyoruz. Biz yine de 9 Eylül 1923 olarak alalım.

Cumhuriyet Halk Partili olmak gerçekten farklı. Diğer partilerin mensuplarına elbette saygı duyuyoruz, ancak CHP farklı bir parti. Çünkü bu parti, İçişleri Bakanlığı’na diğer partiler gibi, üzerine damga pulu yapışmış bir dilekçeyle kurulmuş bir parti değil. Bu parti, savaş meydanlarında kurulmuş bir parti. Bu parti, Cumhuriyeti kuran parti. Dolayısıyla, hiçbir siyasal partinin, bu anlamda CHP ile kendini aynı değerde görmesini haksızlık olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN HUZURUNA GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE GELİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin her kademesinde görev yapmanın gururunu taşıdığını ifade ederek; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke yönetiminde egemen olacağını hissettiğini söyleyerek, “Bu partinin ilçe başkanlığını, il başkanlığını, milletvekilliğini yaptım. Bugün de Belediye Başkanı olarak huzurunuzdayım. İnşallah, bundan sonra da başarılarımız devam edecek. Geçen yıl burada, 95. yıl dönümümüzde bir hedefimiz vardı; yerelde iktidar olmak. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin gururuyla kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna göğsümüzü gere gere geliyoruz. Umuyorum, bundan sonra hem Bolu’da hem de Türkiye’de CHP, yönetimde de egemen olacak. Böyle olacağını hissediyorum. Son dönemdeki gelişmeler, CHP’nin Türkiye hatta dünya açısından ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Atatürk’ün daha 1920’lerde ortaya koyduğu ‘ulus devlet’ anlayışının ne kadar önemli olduğunu Ortadoğu’ya bakarak anlayabiliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘laik devlet’ anlayışının ülkeler açısından ne kadar önemli olduğunu yaşanan gelişmeler bize gösteriyor. O yüzden Atatürk, dünyanın en önemli liderlerinden bir tanesi. Biz de ne kadar gururluyuz ki, böyle bir liderin kurduğu partiyi bir asırdır yaşatıyoruz, ayakta tutuyoruz, tutmaya da hep birlikte devam edeceğiz. Partimizin 96. resmi kuruluş yıl dönümü hepimize kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Programda son olarak Bolu Belediye bandosu eşliğinde 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söylendi.