Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÇEVREYİ VE DOĞAL KAYNAKLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

“ÇEVREYİ VE DOĞAL KAYNAKLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Çevre Derneği arasında “Bolu İli Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi”nin protokolü imzalandı.

Vali Erkan Kılıç’ın başkanlığındaki protokol imza törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ve Bolu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı F. Lebibe Özçağlar katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ve Bolu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı F. Lebibe Özçağlar yaptıkları konuşmalarda Bolu İli Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi kapsamında yapılacak olan faaliyetler ve proje hakkında bilgiler verdiler.

“PROJELERİN YAPILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Her bireyin çevre konusuna büyük önem vermesi gerektiğini belirten Vali Erkan Kılıç, “Sanayileşmenin artmasıyla birlikte ve insanoğlunun doğaya zaman zaman olumsuz müdahaleleri sonucunda doğal kaynaklarımız ve çevremiz kirleniyor. Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre bilincine sahip olmaları, onların çevreye duyarlı birer birey olarak yetişmesi için böyle projelerin yapılması büyük önem taşımaktadır.”dedi.

“SULARIMIZI, ÇEVREMİZİ, ORMANLARIMIZI VE DOĞAMIZI İYİ KORUMAMIZ GEREKİYOR”

Vali Kılıç, gençlerin ve çocukların çevre konusunda farkındalıklarını artırmak için eğitimler verileceğini planladıklarını ifade ederek;  “Çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumak hepimizin görevidir. Gelecek nesillere güzel bir çevre, yaşanılabilir bir dünya bırakmak için öğrencilerimizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı çevre bilinciyle yetiştirmemiz ve eğitmemiz son derece önemlidir. Bu projeyle de çocuklarımızın ve gençlerimizin çevre konusunda farkındalıklarını artırmak, doğaya ve çevreye daha fazla önem vermelerini, sahip çıkmalarını ve çevre kirliliğiyle mücadele etmelerini sağlamak amacıyla onlara eğitimler vermeyi düşünüyoruz. Çevreyle ilgili bu tür projeler insanlık, dünya ve ilimiz için çok önemlidir. Çünkü doğal kaynaklarımız sınırsız değildir. Yok olan doğal kaynağımızı geriye getirmemiz de mümkün olmuyor. Sularımızı, çevremizi, ormanlarımızı ve doğamızı iyi korumamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“DOĞAYI VE ÇEVREYİ KİRLETMEDEN, İNSANA YARAŞIR BİR ŞEKİLDE KULLANMAK ZORUNDAYIZ”

Projeyle birlikte vatandaşların çevre duyarlılığın artacağına işaret eden Vali Kılıç; “Dünyayı, doğayı ve çevreyi kirletmeden, insana yaraşır bir şekilde kullanmak zorundayız. Bizim kültür ve medeniyetimiz bunu gerektiriyor. İnanıyorum ki bu projeyle birlikte ilimizde vatandaşlarımızın da çevre konusunda duyarlılıkları artacaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz doğaya daha fazla sahip çıkacaklardır. Projede yer alan paydaşlara çalışmalarında kolaylıklar diliyor, projenin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 PROTOKOL TARAFLARCA İMZALANDI

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Çevre Derneği arasında “Bolu İli Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi”nin protokolü taraflarca imzalandı.

PROTOKOLÜN AMACI TEK TEK SIRALANDI

İmzalanan protokol kapsamında; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Çevre Derneği tarafından Aralık 2022 ile Haziran 2023 tarihleri arasında Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak İlimiz genelinde bulunan okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki öğrencilerimize çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal varlıkların korunması, geliştirilmesi ve her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ile sıfır atık projesi kapsamında atıkların yönetimi (toplanması, değerlendirilmesi ve geri kazanımı vb.) ve tasarruf bilinci konularında eğitimler verilerek doğaya sorumlu tutum, değer ve davranışları kazandırılacak.
Etiketler: bolu haberler