Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CELAL BEYDİLİ KARACASU'YA YAPILAN YATIRIMLAR HAKKINDA KONUŞTU

CELAL BEYDİLİ KARACASU'YA YAPILAN YATIRIMLAR HAKKINDA KONUŞTU
Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, belde için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yaşanılan sıkıntılardan da bahseden Beydili, “Sorunlar çözüldüğü takdirde güzel yatırımlar ve yenilikleri halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.


“2020 YILINDA DOĞALGAZ SORUNUMUZ KALMAYACAK”

Celal Beydili çalışmalarını şu şekilde değerlendirdi.”2018 yılında mahallelerimize doğalgaz döşemeye başladık. Bu süreçte bazı sorumluluklar aldık tabi. Malzemeler ve kazı masrafları gibi konularda yardımcı olduk. Yapılması gereken neyse Aksa Doğalgazla anlaşarak halkımıza bu hizmeti sunduk.  %90 hizmet sağlandı. Halkımız kullanıyor gayet memnun. Bizim genel bir sıkıntımız var. Karayolunun güzergahı sıkıntılı. Bölme şansımız yok tabi. Ama bunu da hallettik sayılır. Seben güzergahı karayollarına ait olduğu için protokolle devredilmesini bizzat kendim arz ettim. Bolu’dan ışıklardan geliş Bolu sınırına kadar Bolu belediyesi protokolüne uyumlu. Bakımını ve onarımını Bolu belediyesi yaparsa bizde diğer girişi yaparsak sıkıntı olmayacağı söylendi. Eğer Bolu belediyesiyle beraber ortak protokol yapar da bu yolun bakımı onarımını üstlenirsek sorunu çözmüş olacağız. Aksa 2019 yılında 8000 metre kare yer planlıyor. Karayolları ile sıkıntılarımız çözersek 2020 yılında doğalgaz sorunumuz kalmayacak.

“GÜZEL YENİLİKLER VE YATIRIMLARI BELDE HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNUYORUZ.”

Doğalgaz döşendiği için tüm asfalt ve taşlar kalktı. Şimdi onları yeniden yapıyoruz, yoğun bir çalışma var. Kış mevsimine kadar bitirmemiz gerekiyor. Bayramdan sonra da yama işi ile ilgileneceğiz. Okulun temelleri atıldı. Okulu bir buçuk sene de bitireceğimizi öngörüyorum. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinin ilk ihalesi yapıldı fakat iptal edildi. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Bir sağlık merkezi, 4 yıldızlı otel, sendikacılar projeleri hazır beklemede. Hamam çayına 5 yıldızlı otel yapımına başlandı. 3 katlı büyük bir Cami yapıyoruz. Bitme aşamasında.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE YATAK KAPASİTESİ ARTTIRILDI.

Yatırımlar sağlık turizmine yönelmiş durumda. Fizik tedavi hastanesini 320 yatak kapasitesinden 360’a çıkardık. İmarda 3 kattı biz onu 4 kata çıkardık. Türkiye’nin her yerinden gelen turist hastanede tedavi olabiliyor. Haliyle yoğunluk yaşanıyor ve hastalar beklemek zorunda kalıyor. Yeni yapılan hastane faaliyete açılırsa sıkıntı kalmayacak.” dedi. Ve ekledi.

BELİRLEDİĞİMİZ ALAN İÇİNDE ALKOL RUHSATI VERİYORUZ.

“Turizm üzerine yatırımcılar arsa bulamıyor, vatandaş satmıyor. Satmak isteyenler de yüksek fiyatlar isteyince yatırımcının işine gelmiyor. Biz belediye olarak yatırımcının önünü açmak için yardımcı oluyoruz. Beldenin genelinde mesken mahallede alkol ruhsatı vermiyoruz. Bir alan belirledik. O alan sınırları içerisinde istenirse ruhsat veriyoruz tabi.” Diye açıkladı.