Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CEBBAR BAYRAMI 2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN KUTLANDI

CEBBAR BAYRAMI 2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN KUTLANDI
Seben’in, Kabak Köyü’nde geleneksel olarak kutlanan ancak pandemi nedeniyle 2 senedir yapılamayan “Cebbar Bayramı”, bu sene yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bolu’dan, Seben’den ve çevre köylerden yüzlerce vatandaş, Kabak Köyü’nde gerçekleştirilen “Cebbar Bayramı”nda bir araya geldi. Pandemi nedeniyle bir süredir yapılamayan bayrama Seben Kaymakamı Tuğçe, Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili de katıldı. Misafirleri köyde tek tek karşılayan köy muhtarı Mustafa Özkan, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

PİLAVLAR YENİLDİ, SOHBET EDİLDİ

Her yıl güz sonunda bereketli hasat sonu ve Allah’a şükür edilmesi, köy halkı arasında birlik beraberliğin pekiştirilmesi amacıyla yapılan Cebbar Bayramı’nda, kazanlarda pişen etli pilavlar, okunan Mevlid-i şerifin ardından afiyetle yendi. Bayrama katılan davetliler pilav ikramı sonrası içilen çaylarla birlikte hasret giderdi, sohbet etti.

“AMACIMIZ BU BİRLİKTELİĞİ BU GÜZEL GÜNLERİ COŞKUYLA YAŞAMAK”

Bayrama katılan vatandaşları ve davetlileri tek tek kapıda karşılayan Kabak köyü Muhtarı Mustafa Özkan ise “Biz Kabak Köyü halkı olarak yine bu bayramda komşularımızı ve misafirlerimizi ağırlamaktan oldukça memnunuz. Yıllardır süre gelen gelenek atalarımızdan bizlere, bizlerden çocuklarımıza ve torunlarımıza kalacak. Amacımız bu birlikteliği bu güzel günleri coşkuyla yaşamak” dedi. 

“HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK”

Bayrama katılımdan memnunluk duyduğunu belirten muhtar Mustafa Özkan “Her yıl Eylül ayı başında yaptığımız Cebbar Bayramı bu yılda büyük ilgi gördü. Köy halkımız Bolu’dan başka illerden geldiler. Bolu’dan, Seben’den çevre köylerden misafirlerimiz geldiler. Biz her yıl olduğu gibi bu yılda çok mutlu olduk. Bayramda hizmet eden gençlerimize, köy halkımıza teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler