Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"CANLARIMIZ KAYBOLMASIN" PROJESİ BAŞLADI

Bolu Valiliği koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığınca “zihinsel engelli ve alzhemier hastası vatandaşlarımızın kaybolmalarına mani olmak amacıyla planlanan "Canlarımız Kaybolmasın" projesi İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Haluk Saygılı’ nın katılımıyla Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından başlatıldı.

Başta Alzheimer rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve özel gereksinimli çocuklarımız olmak üzere her tarafta olduğu gibi ilimizde de zaman zaman kaybolma problemleriyle karşılaşılmaktadır. Kaybolan Alzheimer hastası vatandaşlarımız veya engelli çocuklarımız ile ilgili kayıp haberini müteakip derhal ilgili kurumlar marifetiyle arama faaliyetlerine başlanmakta ise de kayıp vatandaşlarımıza ulaşılması fazlaca vakit alabilmektedir. İklim şartları, arazi koşulları, vahşi hayvan saldırıları gibi çeşitli sebeplerle zaman zaman müessif olaylarla da karşılaşılabilmektedir.

Yaşamın içerisinde var olan bu gerçeklerden hareketle, özel gereksinimli çocuklarımızın veya Alzheimer hastalarımızın kaybolmaları halinde kendilerine bir an önce ulaşabilmek amacıyla Bolu Valiliği koordinesinde, Jandarma Alay Komutanlığımız tarafından “Canlarımız Kaybolmasın” Projesi geliştirildi.

“CAN KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENMEKTE”

Bu proje kapsamında Bolu Valiliği tarafından ekonomik kısıtlamaları ve engelli bireyleri olan ailelere verilmek üzere temin edilen akıllı saatler Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Jandarma Alay Komutanlığınca, kaybolma riski yüksek olan ve ekonomik sıkıntıları olan ailelere verilerek muhtelif sebeplerle kaybolmaları durumunda akıllı saatlerden konum tespiti yapmak suretiyle ailelerinin ve kolluk kuvvetlerimizin kolayca kayıp vatandaşlarımızı bulabilmeleri ve böylece olası can kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca özel durumları sebebiyle kaybolma ihtimali yüksek olan vatandaşlarımızın kimlik ve ailelerinin iletişim bilgilerinin bulunduğu künye levha ile iletişim kurma hızının çok daha fazla arttırılması beklenmektedir.

“ALZHEİMER HASTALARIMIZ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZ KENDİLERİNİ ÖZEL HİSSEDECEKLER”

Belirlenen özel gereksinimli bir çocuğumuzun hanesine giderek ilk akıllı saati hediye eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bundan böyle ‘Canlarımız Kaybolmasın’ projemize dahil olan; Alzheimer hastalarımız, özel gereksinimli çocuklarımız ve vatandaşlarımız kendilerini daha güvende hissedecekler ve her an erişilebilir olacaklar. Yüksek teknolojiyi bu projemize entegre ederek çeşitli sebeplerle kaybolan özel vatandaşlarımızı yanlarında bulunan akıllı saatleri ile ailelerinde ve kolluk kuvvetlerimizde bulunan mobil uygulama sayesinde derhal konum tespitleri yapılarak anında bulunmaları sağlanacaktır.

Sonuç olarak ekonomik sıkıntı içerisinde olan ve evlerinde engeli dolayısıyla kaybolma tehlikesine açık aile üyesi bulunan vatandaşlarımız bu projenin kapsamı dahilindedir. Diğer yandan ekonomik imkanları yerinde olan vatandaşlarımızdan da bölgesine göre İl Jandarma Komutanlığı veya İl Emniyet Müdürlüğü ile koordine olarak kendi imkanlarıyla temin edecekleri akıllı saatleri evlerinde bulunan kaybolma tehlikesine maruz bireylerin sürekli üzerlerinde tutulmasını sağlayarak uygulamaya katılmaları mümkün ve tavsiyeye değer görülmektedir.

VALİ ÜMİT, ÖNEMLİ ÖNLEYİCİ HİZMET PROJESİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Burada önemli olan saatin sürekli şarjlı tutulması ve engelli vatandaşımızın kolunda ve/veya üzerinde bulunmasının sağlanmasıdır. Bu hususta projenin uygulanacağı engelli vatandaşlarımızın ailelerine önemli bir sorumluluk düşmektedir. Bu önemli önleyici hizmet projemizde emeği geçen İl Jandarma Komutanımız nezdinde tüm kolluk kuvvetlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Etiketler: bolu haberler