Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ DUAYLA ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ DUAYLA ANILDI
Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla Bolu Garnizon Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.


Haber: Aslı Akış

Şehitlikteki törene Bolu Valisi, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Yavuz Çankaya, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bekir Koçyiğit, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sami Yıldız, daire müdürleri,  askeri ve sivil erkan, Şehit yakınları, Gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Mahallesindeki Şehitler Mezarlığında başlayan anma töreninde Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunduğu anma programında Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığınca 3 el saygı atışı yapıldı.

Törende Piyade Binbaşı Adem Şimşek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şimşek; “Yüce ulusumuzun gücü, saygınlığı, onuru, huzuru, bağımsızlığı ve istikbali şehit kavramında gizlidir. Şehitler ulusun varlığının bekası için can vererek kendilerinden sonra gelen nesillere yaşam hakkını kazandıran ulu çınarlardır. Türk vatanı ise kahraman şehitlerimizin kanıyla sulanan toprağın adıdır. Girdiği çatışmada yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye atarak sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak asil bir davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi’nin şehitlik defterini imzalamasının akabinde Yeşil cami imamı İbrahim Yurtçu şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim’den sureler okudu ve İl Müftüsü Orhan Genç tarafından şehitlerimiz için dua edildi.  Şehitlikte yapılan programın sonunda şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. 
Etiketler: bolu haberler