Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILINACAK MI?

CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILINACAK MI?
Yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün akşam saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma sürecinde camilerde cemaatle namaz kılınacak mı? Merak edilen konu ile ilgili açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi.

Tam kapanma sürecinde en çok merak edilen konulardan olan “Camiye gidilebilecek mi?” sorusu yanıt buldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgını (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarın bugün saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma sürecinde camilerde cemaatle namaz kılınacağını belirterek, “Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız camilerde kılınacak”  ifadelerini kullandı.

Erbaş, tam kapanma sürecine ilişkin ise; “Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınacak. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah.” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler