Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇALIŞMAK İSTEYENE FABRİKA FABRİKA GEZİP İŞ BULUYOR

ÇALIŞMAK İSTEYENE FABRİKA FABRİKA GEZİP İŞ BULUYOR
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İnsan Kaynakları Müdürlüğü içerisinde kurulan bir birim ile Bolu’da yaşayan işsiz vatandaşlara iş imkânı sağlamak için var gücüyle çalışıyor.


Bolu Belediyesi’ne şuana kadar 18 bin civarında iş başvurusu yapıldığını dile getiren Rasim Özdemir, “Bunların tamamını işe alamayacağımıza göre, biz de onlara uygun işler bulmaya çalışıyoruz. Şuana kadar 1203 işsiz vatandaşımıza iş bulduk. Yani biz iş arayan ile işvereni ortak noktada buluşturuyoruz” dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, İnsan Kaynakları Müdürlüğü bünyesinde kurulan birim vasıtasıyla Bolu’da yaşayan işsiz vatandaşlara iş bulmak için fabrika gezilerine devam ettiklerini açıkladı.

İş bulmak isteyen vatandaşlar ile işçi bulmak isteyen işverenleri ortak paydada buluşturmak için ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Rasim Özdemir, Bolu Belediyesi’ne yapılan iş başvurularını değerlendirilmeye alındığını ve işsiz vatandaşlara iş bulabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Özdemir, “Seçim vaatlerimiz arasında iş arayan ile işvereni buluşturacağımızı söylemiştik. Bu kapsamda göreve gelir gelmez, İnsan Kaynakları bünyesinde bir birim oluşturduk. Bu birim, iş isteyen kişilerin verilerini tek tek alıyor. Vasıflarını, eğitim durumu gibi bilgileri toplayarak bizlere veri çıkartıyor. Mimar ise, mühendis ise veya temizlik işçisi ise nerelerde iş bulabileceğine dair verileri topluyoruz. Bu birimimiz aldığı bilgileri kendi sistemine işliyor. Daha sonra fabrikalara gidiyoruz. Aynı şekilde fabrikaların taleplerini alıyoruz. Örneğin, fabrika bizden mimar veya mühendis isterse, o işe uygun kişileri bulup fabrikaya yönlendiriyoruz. İş bulmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda da, İnsan Kaynakları Müdürümüz Songül Akman ile birlikte haftanın her günü mutlaka bir fabrikayı ziyaret ediyoruz” dedi.

"BİZ BİRBİRLERİNE ULAŞMALARINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Bolu Belediyesi’ne yapılan başvuruları ve fabrikalardan aldıkları bilgiler doğrultusunda işçi ile işverenleri bir araya getirdiklerini belirten Özdemir, “Bolu Belediyesi’nin Bolu’daki her işsize iş imkânı sağlaması imkânsız. Türkiye’de çok büyük oranda işsizlik var. Maalesef ki işçi ile işsizin birbirini ulaşamadığı noktalar da oluyor. Biz birbirlerine ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. İş isteyenler belli bir zaman sonra fabrikalara ulaşıyorlar ama bütün fabrikaları tek tek dolaşamıyorlar. Biz onlar adına bütün fabrikaların hangi alanda iş aradığını tespit ediyoruz. İşverenlerde ilan açıp uğraşmak zorunda kalmıyorlar. O görüşmeleri de biz yapıyoruz” dedi.

ŞU ANA KADAR KAÇ VATANDAŞ İŞE GİRDİ?

Bolu Belediyesi’ne 18 bin civarında vatandaşın iş başvurusu yaptığını dile getiren Özdemir, “Bolu Belediyesi’ne şuana kadar 18 bin civarında iş başvurusu var. Bunların tamamını işe alamayacağımıza göre biz de onlara uygun işler bulmaya çalışıyoruz. Bir kısmı kendiliğinden iş buldu. Bu güne kadar işverenlerle yaptığımız görüşmeler sonrası 1203 kişiye de biz iş bulduk ve çalışmaya başladılar” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler