Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇALIŞMA BELGESİNİN İBRAZINDA BÜYÜK KOLAYLIK

ÇALIŞMA BELGESİNİN İBRAZINDA BÜYÜK KOLAYLIK
Otobüs ve uçaklarla şehirlerarası seyahatlere getirilen kısıtlamanın ardından, zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşların “Sosyal Güvenlik İzin Belgesi” (çalışma izin belgesi) artık kolluk kuvvetleri tarafından yapılan sorgulamalarda dijital olarak görüntülenecek.

Bolu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden çalışma belgesinin ibrazında kolaylık sağlanmasına yönelik yazılı açıklamada yapıldı.

“DİJİTAL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK”

Yapılan açıklamada; “Zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin e – devlet üzerinden alınmasının ardından vatandaşlara bir kolaylık daha getirildi. İstenilen bu belge artık kolluk kuvvetleri tarafından yapılan sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebilecek.

“SOSYAL İZOLASYON HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede önem arz etmektedir.

PROTOKOL İMZALANDI

Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında veri paylaşım protokolleri imzalanmış olup protokoller kapsamından ilgili birimler sigortalıların hizmetlerine ait bilgilere erişim sağlayabilmektedirler.

Zorunlu seyahat mecburiyetinde olan vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’ne, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında çalışan yetkili personel, güzergâhta çalışma sırasında, kontrol noktasında, kontrol ettiği şahsın “Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi”ne dijital ortamda ulaşıp görüntüleyebilecektir” ifadelerine yer verildi.