Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇALIKUŞU KOOPERATİFİNDEN İL MÜDÜRÜ MURAT’A ZİYARET

ÇALIKUŞU KOOPERATİFİNDEN İL MÜDÜRÜ MURAT’A ZİYARET
Bolu'lu kadınlar üretimde söz sahibi olmaya devam ediyor. Kıbrıscık’ta bir süredir devam eden kadın kooperatifi kurma çalışmaları sonucunu verirken, geçtiğimiz hafta içerisinde resmi gazetede yayınlanarak S.S. Çalıkuşu Tarımsal kalkınma Kooperatifi adı altında resmen faaliyete geçti.

Kadınların el emeğini ekonomik değere dönüştürecek ve kadın emeği üretiminin artışına katkı sunmak amacıyla kurulan Çalıkuşu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucusu 18 kadın İl Müdürü İzzet Murat’ı ziyaret ederek Kıbrıscık ilçesinde başlatacakları kadın kooperatifi hareketine yardımcı olunmasını istediler.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat makamında kooperatif kurucularını kabul ederek İl Müdürlüğü olarak yapılabilecek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Dernekler şahıslarla temsil edilir, şirketler sermaye ile temsil edilir. Kooperatifler ise emeklerin, girişimcilik özelliklerinin, işbirliği, anlayışı ile hareket edilmesi ile dernek ve şirketlerden farklı bir özelliğe sahip olduğu için daha insani, daha toplumun yararına ve kırsal kesimde, sermayenin az olduğu yerlerde üretimin mümkün olmasını sağlayan önemli bir seçenektir. Bakanlığımız başta kırsal kalkınma hibe destekleri olmak üzere imkanlarından öncelikli olarak kooperatifleri yararlandırmaktadır. Ancak öncelikle kendilerinin işbirliği anlayışı ile mutlaka bir üretim yapmaları gerekmektedir.  Kadın kooperatifimizin Kıbrıscık ilçemizin gelişimi ve tanıtımı açısından büyük bir adım olduğunu, özellikle üretim yapan kadınların emeklerinin ve ürünlerinin değerlendirilmesi aşamasında önemli bir rol oynayacaktır. Kooperatif marifetiyle, Kıbrıscık  kadınlarının el emeği, ulusal ve uluslararası pazarda marka haline gelecektir.  Kadınların el ele vererek kooperatifleşip tüzel kişilik kazanmaları önemli bir adımdır. Kıbrıscıklı kadınlarımıza ve İlimize hayırlı olsun" dedi.

Birlikte aile fotoğrafı çekimi sonrasında kooperatif kurucularına Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen tarafından kısa bir eğitim verildi. Kuruluş süreci ve devamında uygulanabilecek projeler ve kooperatif faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Etiketler: bolu haberler