Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇAKMAKLAR VE SALIBEYLER MAHALLELERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK

ÇAKMAKLAR VE SALIBEYLER MAHALLELERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çakmaklar ve Salıbeyler Mahallesi’nde geçmişten gelen sorunları çözmek için bu yıl ciddi yatırımlar yapacaklarını müjdeledi.


Bolu merkeze bağlı 43 mahallenin sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından başlatılan inceleme gezilerine Çakmaklar ve Salıbeyler Mahallesi ile devam edildi.

Yoğun yağmur ve yer yer kar yağışı altında gerçekleşen ziyaretlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçmişte köy olan Çakmaklar Mahallesi’ni muhtar İsmail Candan ile Salıbeyler Mahallesi’ni ise muhtar Mehmet Karaman ve azalarla birlikte gezerek, sorunları yerinde gördü.

“Çakmaklar Mahallesi’ne ciddi yatırımlar yapacağız”

Yaklaşık 11 yıl önce mahalle statüsüne kavuşan Çakmaklar Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından kısa bir değerlendirme yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mahalle yerleşik alanında hala ciddi sorunların olduğunu belirterek, “Çakmaklar Mahallemiz yaklaşık 11 yıl önce mahalle yapılan eski köylerimizden bir tanesi. O nedenle hala ciddi sorunları var yerleşik alan içinde. Ama alt kısımlarında tamamlanan büyük bir 18. madde uygulamamız var. Mahalle içindeki yol genişletme çalışmalarını bu sene yapacağız. Asfalt eksiği, taş eksiği olan yerler var. İnşallah bu mahallemize bu sene ciddi yatırımlar yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Salıbeyler Mahallesi’nde yapılacak 18. Madde Uygulamasını öne alacağız”

Özcan, Salıbeyler Mahallesi’nde yaptığı açıklamada ise her iki mahallenin sorunlarının benzerliğine dikkat çekerek, “Çakmakar Mahallesi’nden sonra Salıbeyler Mahallesi’ne geldik. Burada da muhtarımız ve azalarımızla birlikte mahallemizi tek tek dolaştık. Tabi burada da benzer sıkıntılar var. Tıpkı Çakmaklar Mahallesi gibi Salıbeyler’de sonradan mahalle olan bir yer. Caddelerimiz ve sokaklarımız çok dar. Öncelikle yapabileceklerimize baktık. Genişletebileceğimiz yolların bir kısmını genişleteceğiz ama burada bir 18. Madde uygulaması yapılacak. Hızlı bir şekilde yapmaya çalışacağız. Zaten buranın hemen altında kanal var. Kanal projemizin üst yeşillendirmesi bu sene başlayacağı için buranın 18. Madde uygulamasını öne alma konusunda muhtarımızla mutabık kaldık. Şuan sosyal tesisin önündeyiz. Burası mahalle olduktan sonra özel idareye geçmiş okul olduğu için. Ama muhtarım kullanım hakkını bize verdiler diyor. O yazıyı da inceleyeceğiz. Eğer yazı bizim işimizi görürse burayı çok güzel bir şekilde değerlendirerek mahallemize, Bolu’muza bir değer olarak kazandırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler