Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÇABAMIZ VEFATLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK”

“ÇABAMIZ VEFATLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’daki bu güne kadar yaşanan korona virüs kaynaklı hayatına kaybedenlerin toplam sayısına dair bilgiler verdi. Ümit, “Korona virüsten vefat eden vatandaşlarımız maalesef var. İki tanesi dışarda gerçekleşen hadise nüfus kayıtları bizde olduğu için bize yazıldı ama bizde de elbette ki kaybettiğimiz vatandaşlarımız var” dedi.

Haber: Aslı Akış

Ümit, Kalıcı Konutlar Mahallesi'nde bulunan bir okulda inceleme gezisi gerçekleştirdikten sonra yaptığı basın açıklamasında ildeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları hakkında değerlendirmede bulundu. Vali Ümit, kontrollü sosyal hayatın devam ettiğini, genç yaşlı herkesin kurallara uymaya gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı.

“VAKALAR VAR AMA HEPSİ KONTROL ALTINDA”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, korona virüs tedbirlerine uyulması noktasında dikkat edilmesi gereken kurallar olduğuna dikkat çekerek;  “Vakalar var ama hepsi kontrol altında. Bakanlığımızda bunları günlük olarak açıklamaya devam ediyor. Bize düşen bu virüse karşı kendimizi korumak ve başkalarında korunmasına yardımcı olmak. Yani kurallara uyaraktan hem kendimizi korumuş olacağız hem de başkalarında korunmasına katkı sağlamış olacağız. Türkiye genelinde alınan kurallar neticesinde hareket etmek durumundayız” şeklinde konuştu.

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARI ÖNEMLİ”

Vali Ümit, kontrollü sosyal hayatın devam ettiğini ifade ederek; “Daha önce iller arasında akışkanlık yoktu. Yani insanlar il sınırlarını terk edemiyordu. Şimdi 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme süreci var. %99 her şey normale döndü ama bunun özeti kontrollü sosyal hayat. Kontrollü sosyal hayat devam ediyor. Kısacası hayatımızı kontrol altında tutmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede maske, mesafe ve hijyen kurallarından bahsediyoruz” dedi.  

“REHAVETTEN UZAK TEDBİRLERLE DEVAM”

Mümkün olduğunca kalabalıklardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek; “Mümkün olduğunca vatandaşlarımız zor durumda kalmadıkça ve mecbur olmadıkça evlerinden çıkmasınlar. Sağlığı evde tutmamız gerekiyor. Benim vatandaşlarımızdan isteğim bu güne kadar yaptıklarımızı sürdürelim, devam ettirelim. Ne zamana kadar; bu problemi başımızdan atıncaya kadar sürdürelim.  Bakınız okullarımız, camilerimizi sokaklarımız bir süre boş kaldı. Bunu hiçbir insan istemiyor. Sebep ne;  sağlık, sağlık olmazsa olmaz şartımız. Sağlıklı olabilmemiz için hayatımız kontrol altında tutmaya devam edelim. Ama korkacak bir durum yok. Panik yok. Fakat rehavete de girmeye hakkımız yok. Rehavetten uzak tedbirlerle devam” ifadelerini kullandı.

“KURALLARA UYMAYA GAYRET EDELİM”

Son olarak ilimizde korona virüsten hayatını kaybeden kişi sayılarına ilişkin bilgi veren Vali Ahmet Ümit; “Korona virüsten vefat eden vatandaşlarımız maalesef var. Buradan hepsine rahmet diliyorum. Sayısal olarak 8’i buldu maalesef. Gerçi bunların iki tanesi dışarda gerçekleşen hadise nüfus kayıtları bizde olduğu için bize yazıldı ama bizde de elbette ki kaybettiğimiz vatandaşlarımız var.  Zaten bütün çabamızda mümkün olduğunca bu vefatların önüne geçmek. Genç olsun çocuk olsun yaşlı olsun kurallara uymaya gayret edelim” diye konuştu.