Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BÜYÜK HATA DÜZELTİLECEK

BÜYÜK HATA DÜZELTİLECEK
AK Parti Bolu teşkilatında Suat Güner’in il başkanı olmasının ardından parti teşkilatları Bolu’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gaye Otel’de düzenlenen toplantıya Güner’in yanı sıra AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, AK Parti il kadın ve gençlik kolları başkanları, AK Parti’li belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.
Kahvaltı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, yaklaşık 2014 2015 yılında Bolu'nun turizm gelişim bölgesi olarak Kartalkaya'dan Karacasu bölgesine kadar ilan edildiğini belirterek, "Bunu yapma muradımız Kartalkaya'nın turizme açık bir yer olması, daha büyük teşebbüslerin, hizmetlerin üretilmesi ve Bolu'nun coğrafi güzelliklerini paylaşarak ileriye dönük bir katma değer oluşturmak.” dedi.

Toplantıda konuşan Küpçü, Karacasu'da ve Kartalkaya bölgesinde bulunan otellerin hükümetin teşviklerinden yararlandığını vurgulayarak, “Özellikle mücadele alanındaki evlerle ilgili bir sıkıntı oluştu. Adam çatısını tamir edecek bir sürü kırtasiye oluştu. Bizim derdimiz mevzuatçılığı bu konuda azaltmak. Bunun için belediyemiz bakanlığımıza talepte bulundu ve paylaşıldı. Bakanlık özellikle vatandaşımız mağdur olmasın ve işi hızla halletsin diye oradaki oteller hariç olmak üzere çıkartıldı. Güzergah üzerinde kalan Karacasu yerleşim alanında evi olan insanlar, bakkallar çatısını tamir ettirecek ya da samanlık, ahır ve eklenti yapacağı zaman belediye dışında her kuruma müracaat etmek zorunda kalıyordu. Bu sebeple vatandaşımız mağdur olmasın diye bu kısım çıkarıldı.” diye konuştu.

Sehven bir işletmenin arada kaldığını ve konuyla ilgili vekil ve bakanlarla görüşüldüğünü açıklayan Küpçü, “Bir yatırımcımız sehven teğet geçilmiş. Bu maddi hata bakanlıkla paylaşıldı. Bakanlık talepte bile bulunmaya gerek olmadığını, sehven yapılmış bir hata olduğunu söyleyerek bu hafta içerisinde düzelteceklerini belirtti.” şeklinde konuştu.