Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BUÇUK ALİ YİNE YAPTI YAPACAĞINI KAMU EMEKÇİLERİNİ AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM ETTİ”

“BUÇUK ALİ YİNE YAPTI YAPACAĞINI KAMU EMEKÇİLERİNİ AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM ETTİ”
Eğitimiş, Birleşik Kamuiş İl Başkanı Erkan Korkmaz, kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddettiklerini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Toplu iş sözleşmesinin ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini istediklerini belirten Eğitimiş, Birleşik Kamuiş İl Başkanı Erkan Korkmaz, AK Parti iktidarına seslendi.

“ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ”

Korkmaz, yaşam şartlarının günden güne ağırlaştığına dikkat çekerek; “Yandaş konfederasyona ve AKP iktidarına sesleniyoruz. Sözde Toplu Sözleşme görüşmeleri; ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmemiştir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kamu emekçilerine ve emeklilerine 2021 yılı 6. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde  2022’de % 5+7, 2023’de ise % 8+6 ve enflasyon farkı teklif edilmesini şiddetle reddediyoruz.

Yaşam şartlarının ağırlaştığı, işsizlik ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma vs. fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası Dolar ve Euro karşısında erirken, yurttaşların alım gücü günden güne azalırken AKP hükümeti,  kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla alay etmiştir” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN PERVASIZ OLMASININ NEDENİ MEMUR-SEN VE KAMU-SEN’DİR”

“Hükümetin; kamu emekçilerine  bir bütün olarak tüm yurttaşlara karşı bu kadar pervasız olmasının nedeni  Memur-Sen’in ve Kamu-Sen’in tavrından kaynaklanmaktadır” diyen Korkmaz;  “Memur-Sen her sözleşmede olduğu gibi bugün de kamu emekçilerini, Sözde Toplu Sözleşme masasında satmış ve memurun değil AKP’nin çıkarlarını gözetmiştir.

AKP'nin memur sendikası Memur-Sen, kamu emekçilerine kendi tekliflerinin yarısını dahi teklif etmeyen zam teklifini kabul etmiştir. Ancak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de “kazanımlar sağladık” aldatmacası ile emekçilerin gözleri önünde “satış sözleşmesi” ni imzalamıştır.” İfadelerini kullandı.

“ÇAĞDAŞ NORMLARDAN UZAK BİR SÖZLEŞME”

Erkan Korkmaz, kamu emekçilerinin geçmişte olduğunu gibi bugünde enflasyonun altında ezdirildiğini belirterek; “Kamu emekçilerine dayatılan bu Sözde Toplu Sözleşme düzeni tam bir kurmaca ve aldatmacadır.  Bu sistem Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerdeki taahhütlerine aykırı, çağdaş normlardan uzaktır.

Grev hakkı olmadan oturulan sözde “Toplu İş Sözleşmesi” masası bu yıl orta oyunundan da öteye geçip, tam bir sirk çadırına dönüşmüştür. AKP iktidarı ile yandaş konfederasyon arasında yapılan Sözde Toplu Sözleşmede tüm kamu emekçileri geçmişte olduğu gibi bugün de enflasyonun altında ezdirilmekle kalmadı, yüzdelik dilimlerle ücretli kölelik koşulları dayatıldı” dedi.

“SÖZDE TOPLU SÖZLEŞME MASASINI TANIMAYACAĞIZ”

Korkmaz, toplu sözleşme masasını tanımayacaklarını vurgulayarak; “Kendinden olmayan sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz ve Sözde Toplu Sözleşme masasını tanımayacağımızı belirtiyoruz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin ve yandaş konfederasyonun yüzdelik zam aldatmacasının ve Sözde Toplu Sözleşme anlaşmasının sonlandırmasını; TİS’in ekonomik krize, enflasyona, büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre belirlenmesini istiyoruz.  İnsan onuruna yaraşır bir ücret ancak ve ancak grevli toplu sözleşme hakkı ile sağlanabilir. Bu hakkın elde edilmesi için tek gerçekçi seçenek; emek, eylem ve direniş çizgisidir” diye konuştu.
Etiketler: bolu haberler