Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU TÜR GİRİŞİMLERDEN VAZGEÇİN”

“BU TÜR GİRİŞİMLERDEN VAZGEÇİN”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi Bölümünün Mengen’den merkeze taşınması ile ilgili tartışmaları bir basın açıklaması yaparak değerlendirdi.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın tutumundan hoşnut olmadıklarını ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın üzülmesinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Özcan, “İzzet Baysal Vakfına böyle bir haksızlık yapılmasını biz doğru bulmuyoruz.” dedi.

Rektör Alişarlı’ya çağrıda bulunan Özcan, “Bu tür girişimlerden vazgeçin, YÖK nezdinde de böyle bir girişimde bulunduysanız, ikinci bir yazı ile bu talebi geri çekin.” diye konuştu.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, Gastronomi bölümünün Mengen’den merkeze taşınması ile ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Başkan Özcan sözlerine gastronomi bölümünün 6 yıldır Mengen’de faaliyet gösterdiğini, İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan binanın da %70’inin tamamlandığını ifade ederek başladı. Özcan, şunları söyledi; “Gastronomi Bölümü Mengen’de faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 6 yıldır. Gastronomi bölümünün büyütülmesi ve öğrenci kapasitesinin arttırılması ile ilgili olarak 2016 yılında YÖK’ün de görüşü alınmak suretiyle, dönemin Üniversite Rektörü Sayın Hayri Coşkun’la İzzet Baysal Vakfı arasında bir protokol imzalanmıştı, Gastronomi Bölümünün Mengen’e yapılması, faaliyetlerine orada devam etmesine ilişkin. Binalar hızlı bir şekilde yapılıyor, yılsonu itibarıyla tamamlanma oranının %70’i geçeceği noktasında bana bilgi verildi. Bunun temeli hep birlikte atıldı.”

“Hangi akla hizmet ediyor belli değil”

İzzet Baysal Vakfına böyle bir haksızlığın yapılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Özcan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Sayın rektörün uzunca bir süredir, ora ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu duyuyoruz. Ancak, YÖK nezdinde girişimde bulunduğunu Sayın Ahmet Baysal’ın açıklamalarıyla öğrendik. Ben konu ile ilgili Mengen Belediye Başkanımızdan da bir bilgi aldım. Mengen’de büyük ve haklı bir infial var, vakfın tepkisinden öte. Burada milyonlarca lira harcanmış bir yapı var. Bu parayı harcayan İzzet Baysal Vakfı. Bu parayı da İzzet Baysal Vakfı durup dururken harcamış değil. Ortada Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile imzalanan bir protokol var bu kapsamda yapılmış. Maalesef sayın rektör, tüm bunlara karşın oradaki bu kadar yatırıma rağmen bu bölümü Bolu’ya almaya çalışıyor. Biz bundan hoşnut değiliz, Sayın Ahmet Baysal’ın, İzzet Baysal Vakfının bu kadar üzülmesinden biz büyük bir üzüntü duyduk. Bu vakıf, Bolu’ya çok sayıda, hastane, okul, üniversite, tıp fakültesini kazandırmış bir vakıf. Milyonlarca lira destek vermiş bir vakıf. Şimdi de Bolu’nun bazı ilçelerinde olduğu gibi Mengen’e de gastronomi ile ilgili önemli bir yatırım yapıyor. Rektör açısından düşünüyorum; hangi akla hizmet ediyor belli değil. Bu nasıl bir mantıktır. Niye milyonlarca lira düzeyinde yapılmış bir yatırım varken, o yatırımı elinin tersi ile itip, Bolu’ya bunu nakletmeye çalışıyor. Ben işin içinden çıkamıyorum. Rahmetli İzzet Baysal vakfı kurarken şunu demişti; vakfı biz kurduk, Bolululara emanet ediyoruz demişti. Ben de Bolu Halkının seçilmiş başkanı olarak Bolulular adına bu vakfa sahip çıkıyorum, her zaman bunu söyledim. Dolayısıyla, bir rektörün kişisel kaprisi Bolu’nun menfaatlerinin önüne geçemez. İzzet Baysal Vakfına böyle bir haksızlık yapılmasını biz doğru bulmuyoruz.”

“Yol yakınken vazgeçin”

Konuşmasında BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya çağrıda da bulunan Özcan, “Yol yakınken, biz rektöre şu çağrıda bulunuyoruz; bu tür girişimlerden vazgeçin, YÖK nezdinde de böyle bir girişimde bulunduysanız, ikinci bir yazı ile bu talebi geri çekin. Daha da önemlisi gönlünü kırdığınız bizim için çok önemli olan Ahmet Baysal büyüğümüzün gönlünü de bir şekilde alın. Ben bunların hiçbirini yapmam diyorsanız, o zaman da bu görevi bırakıp memleketinize geri dönün.” diye konuştu.

“AK Parti yöneticileri ve milletvekillerine çağrıda bulunuyorum”

Özcan, AK Parti yöneticileri ve milletvekillerine de çağrıda bulundu. Başkan Özcan sözlerine şöyle devam etti; “AK Parti yöneticilerine ve sayın milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Henüz süreç düzeltilmesi mümkün olan bir süreç. Sayın milletvekillerimiz olmak üzere, AK Parti il başkanı bu süreçte tavrını net olarak ortaya koymalıdır. Burada Bolu’dan yana mı? Vakıftan yana mı? Yoksa sayın rektörden yana mı? Kamuoyu bunu bilmek ister, ben de bunu bilmek isterim.”

“Konuyu parlamentoya taşırız”

Konuyu hafta sonu Bolu’da düzenlenecek CHP’nin kampında da dile getireceğini söyleyen Özcan sözlerini şöyle tamamladı; “Rektör geri adım atmazsa, elbette bizim de yapacaklarımız var. Ben bu konunun hızlı bir şekilde parlamentoya taşınmasını sağlarım. Sonuç itibarıyla ben 8 yıl milletvekilliği yaptım, hali hazırda 27’nci dönemde de seçildim. Şu anda benim milletvekilliğim sona ermiş olabilir ama parlamentoda benim 140 arkadaşım var. Burada da bir kamp var hafta sonu. Orada da bütün milletvekillerimize bu konuyu anlatıp, parlamento gündemine bu konunun taşınmasını çok istediğimi söylerim. Sayın milletvekillerimiz de bu konuyu parlamentoda enine boyuna işlerler.”