Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU TAKIMI BU LİGDE TUTACAĞIZ”

“BU TAKIMI BU LİGDE TUTACAĞIZ”
Spor Toto 1.lig de zor günler yaşayan son 4 haftada kriz yönetimi oluşturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Samsunspor karşılaşması öncesi tribün liderleri ve taraftar gurupları ile bir araya geldi.

Boluspor’da yaşanan son günlerdeki gelişmeleri taraftara bir bir açıklayan Tanju Özcan; “Hep birlikte bu takımı kümede tutacağız. Oyuncu arkadaşlarımız da bana söz verdiler. Bende onlara bazı sözler verdim. Son dakikaya kadar Boluspor’un yanında olalım” dedi.

8 Mayıs Pazar günü sezonun en kritik maçına çıkmaya hazırlanan Boluspor’da tek amaç ligde kalmak. Bu doğrultuda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Özcan, zorlu maç öncesi tribün liderleri ve taraftar guruplarıyla kahvaltıda biraraya gelip istişarelerde bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Ben davet edilmediğim için bu konuşmayı yapmadım”

Kahvaltının ardından Boluspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, Abdullah Abat’ın istifasının ardından yaşanan süreci anlatarak; “Sizlerle özel olarak görüşmek istedim. Çok kritik bir maçımız var. Son 3 haftaya girdik. Adanaspor maçı öncesinde hiçbirimizin istemeyeceği bir şey oldu. Boluspor tarihinde bir ilk oldu. Boluspor geçmişte küme düştü, üst lige çıktı ama hiçbir başkan böyle bir durumda Boluspor’u bırakmadı. Ben de o gün acil bir şekilde kriz masası şeklinde yönetimi topladım. Çünkü o günkü haberlerde yönetimde istifa etti sözü vardı. Yönetim kurulu da bana şunu söyledi. Başkanım sen başkanlığı üstlenirsen bizde devam ederiz. Bizde bu sorumluluktan kaçamayız dedik. Bu görevi üstlendik. Sonra futbolcularla toplantı yaptık. Sadece ben katıldım. Orada özel şeylerde konuştuk. En sonda şunu söylediler. Keşke bu konuşmayı birkaç hafta önce yapsaydık. Birkaç hafta önce ben davet edilmediğim için bu konuşmayı yapmadım” dedi.

“Bu takımın taraftarıyım”

Başkan Özcan takımın taraftarı olduğunun altını çizerek; “Ben 3 senedir Belediye Başkanıyım. Bir dönem Necip Çarıkcı ile çalıştık. 2 dönem de Abdullah Abat ile. Ben onlara şu sözü vermiştim. Ben hiç şeyinize karışmayacağım. Çalışacağınız hoca, alacağınız futbolcu, satacağınız futbolcular ben bunlara karışmayacağım dedim. Bu sözümüzü de tuttuk. Bir tane futbolcu önermedim. Oyunculara, teknik heyete de söyledim. Ben sadece Belediye Başkanı değilim dedim. Bu takımın taraftarıyım. Biz Konaklı Gençlerden geliyoruz. Dolayısıyla siz Boluspor’u ne kadar çok düşünüyorsanız bende o kadar düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Maçtan sonra da paralarını takdim ettik”

Adanaspor maçında üzerlerine düşeni yaptıklarını dile getiren Özcan; “Adana’ya gittik, Adana’da futbolculara verdiğim sözü yerine getirdik. Maçtan önce soyunma odasına girdim. Arkadaşlar para burada çantada. Çıkın 90 dakika sonra gelin alın. Gerçekten de orada maçı kazandık. Maçtan sonra da paralarını takdim ettik. Futbolculara kızıyoruz ama şunu da unutmayalım. Futbolcular profesyonel. Bunlar amatör çocuklar değil. Bunlar para kazanmak için bu işe girmişler. Dolayısıyla biz onlara şunu söyledik. Siz karakterinizi sahaya yansıtın. Biz sizi maddi olarak mağdur etmeyeceğiz. Birde onlara şu sözü verdim. Hiç görmediğiniz kadar çok taraftar göreceksiniz Samsun maçında. Kulüp yetkilileriyle görüştüm. 3 bine yakın bilet satılmış” ifadelerine yer verdi.

“Sağ olsun eski başkanlarımız kulübe sahip çıkıyor”

Boluspor’un eski başkanlarının da üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Özcan; “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Burada söyleyebileceklerim var, söylemeyeceklerim var. Sağ olsun eski başkanlarımız kulübe sahip çıkıyor. Hem Necip Çarıkcı hem Savaş Abak hem Emin Semercioğlu gerçekten inanılmaz bir şekilde takıma sahip çıkmaya çalışıyorlar. Samsun maçını alacağız. Benim gördüğüm şu, biz geriye kalan 3 maçta 7 puan alacağız. Bu ligde kalacağız. Buna hiçbir kuşku duymuyorum” dedi.

“Ben sizi maçta binlerce kişiyle orada görmek istiyorum”

Bolusporlu taraftarlara Samsunspor maçı için çağrıda bulunan Özcan; “ Sizlerden şunu istiyorum. Herkesi maça getirin. Skor ne olursa olsun futbolcularla ilgili olumsuz tezahürat yapmayın. Biz motive eder şekilde takımımızı destekleyelim. Birde rakip takımla ilgili olumsuz tezahürat yapmayalım. Bırakın Samsun ile ilgili bir şey söylemeyelim. Sadece takımı motive edelim. Ben sizi maçta binlerce kişiyle orada görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  

“Primleri, ligde kalma primini konuşacağız”

Oyuncularla görüşmeler yapacağını kaydeden Başkan Özcan; “Buradan kulübe geçeceğim. Futbolcular bekliyor. Teknik heyetle görüşmeler var. Onlarla daha çok parasal konular konuşacağız. Onları da yeniden motive edeceğiz. Adana maçı güzel oldu. Futbolcular tekrar güven duymaya başladı. Çünkü sözümüzü yerine getirdiğimizi gördüler. O anlamda primleri, ligde kalma primini konuşacağız. O kısımları bize bırakın. Size düşen yarın çok büyük taraftar kitlesiyle kulübe sahip çıkmak” dedi.

“Altınordu maçının son dakikasına kadar bekleyelim”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kırmızı beyazlı taraftarların sezonun son maçı olan Altınordu maçına kadar kötü bir şey söylememeleri gerektiğine vurgu yaparak; “Altınordu maçına kadar kötü bir şey Altınordu maçı bitinceye kadar kötü bir şey söylemeyin. Altınordu maçı bittiğinde böyle bir şey olmayacak ama Allah korusun istemediğimiz senaryo gerçekleşirse ben dahil istediğiniz her şeyi söyleyebilirsiniz. Ama Altınordu maçının son dakikasına kadar bekleyelim. Bu takımı bu ligde tutacağız” dedi.

“Kafamda bazı düşünceler var”

Lig bitiminde tekrar Bolusporlu taraftarlarla durum değerlendirmesi yapacaklarını işaret eden Başkan Özcan;   Lig bitince ben sizle ayrı bir toplayacağım. Kafamda bazı düşünceler var. Sizlerin de düşüncesini alacağım. Artık önümüzdeki yıllarda bu küme düşme korkusuyla değil de şampiyonluk şarkıları söyleyeceğimiz dönemler gelsin istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ben size güveniyorum, ben bu takımada güveniyorum. Sizde bize güvenin. Desteğinizi esirgemeyin. Ben zaten maçı sizlerle birlikte maratonda izleyeceğim. Protokolde oturamıyorum. Siz ne kadar maçı hissediyorsanız, ben sizden daha çok istiyorum” şeklinde konuştu.  

“Hiç kimse sizi tehdit edemez”

Geçmiş dönemde hoş olmayan şeyler duyduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Özcan, “Hoş olmayan şeylerde olmuş. Onları sonradan duydum. Arkadaşlar sizin kimseden korkmanıza çekinmenize gerek yok. Arkanızda biz varız. Hiç kimse sizin kılınıza dahi dokunamaz. Yok, Boluspor taraftarı tehdit edilmiş ondan dolayı maça gelmiyormuş dedirtmeyin. Hiç kimse sizi tehdit edemez. Boş laflar bunlar. Hiç birinizin başına herhangi bir şey gelemez. Böyle bir şey yok. Bolu sahipsiz falan değil” dedi. 

Etiketler: bolu haberler