Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE BAŞARI İLE GEÇİRECEĞİZ”

BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE BAŞARI İLE GEÇİRECEĞİZ”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’da yeni tip Korona virüs (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Ümit; “İlimizde birçok karar alındı. Biz yerelde uygulamacılar olarak bunu bir taraftan organize ediyoruz, denetliyoruz, en iyi şekilde nasıl sonuç alabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Pandemi kurulu başta olmak üzere ilgili kişi ve kurullarla da görüş alış verişi içindeyiz” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde devletin aldığı tüm tedbirlerin toplum sağlığını korumak için olduğunu vurgulayan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “İnsanların toplu olarak bir arada bulunmaması, sosyal izolasyona, sosyal mesafeye dikkat etmesi ve mutlaka maske kullanması gerekiyor. Bu işin temel kuralı bu” diye konuştu.

Bolu’da yapılan test sonucunda pozitif vakaların olmasının yanında, iyileşen hastalarında olduğunu kaydeden Vali Ümit; “İyileşenler de var, tereddüdünüz olmasın çok iyi gidiyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

“DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Vali Ümit, Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleyle ilgili yaptığı açıklamada yeni tedbirleri uygulamak için hep birlikte mücadele edilmesinin önemi anlattı. Yaşanılan süreçte sağlık teşkilatını ayakta tutabilmek için tüm kuralların uygulanması noktasında dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Ümit; “Maalesef tüm dünyayı çok ciddi bir şekilde etkisi altına alan bir olayla karşı karşıyayız. Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok tedbir dünya çapında alındı. Bizde de bu tedbirler, en başında devletimiz tarafından tamamen alındı ve alınmaya devam ediyor. Biz yerelde uygulamacılar olarak bunu bir taraftan organize ediyoruz, bir taraftan denetliyoruz, bir taraftan da en iyi şekilde nasıl sonuç alabiliriz bunun hesabını yapıyoruz. Pandemi kurulu başta olmak üzere ilgili kişi ve kurullarla da görüş alış verişi içindeyiz. Diğer taraftan bakanlığımız ve bakanlıklarla sürekli temas içindeyiz. Onun için, bütün yapılan uygulamalar kendi içinde organize bir şekilde yürüyor.

“TEDBİRLERİ ALMAYA VE UYGULAMAYA GAYRET EDİYORUZ”

“İlimizde de birçok karar alındı. Bundan genel olan şu, en önemli kural, insanların toplu olarak bir arada bulunmaması, sosyal izolasyona dikkat etmesi, sosyal mesafeye dikkat etmesi ve mutlaka maske kullanması gerekiyor. Bu işin temel kuralı bu. Bu izolasyonu kullandığımızda, aynı zamanda maske kullanmaya devam ettiğimizde, büyük oranda bu hallolacaktır. Temelde iki kurum var, bunlardan bir tanesi sağlık teşkilatı, bir tanesi güvenlik teşkilatı ve diğer hizmet teşkilatlarımız. Sağlık teşkilatımızı ayakta tutmamız gerekiyor. Sağlık teşkilatımızı ayakta tutabilmemiz için diğer tüm kurallara kişi ve kurumların dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü sağlık teşkilatı işe ne kadar vakıf olursa, ne kadar hizmetini güzel yaparsa, biz bu işi o kadar basit geçireceğiz inşallah. Şu anda, hem ülke olarak hem de il olarak gayet iyi durumdayız, Allah’a şükür, elbette bir problem var, bir sorun var ama bu sorun kontrol altında tamamen. Her şey gayet yerinde gidiyor. Bizim genel prensibimiz, vatandaşla beraber hareket edebilmek, vatandaşla birlikte mücadeleyi sürdürebilmektir. Bu çerçevede bütün tedbirleri almaya ve uygulamaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BARİYERLERLE YOLU DARALTMAK ZORUNDA KALDIK”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, korona tedbirleri kapsamında İzzet Baysal Caddesi'ndeki kalabalığı en aza indirmek amaçlı tedbir alındığını vurgulayarak;  “Bildiğiniz gibi vatandaşımızın en çok bulunduğu yoğun olduğu yerlerin başında İzzet Baysal Caddesi geliyor, Cumhuriyet Caddesi var, benzeri kalabalık caddelerimiz var. Her tarafta olduğu gibi bu caddelerdeki kalabalığı aza indirmemiz gerekiyor. Dün bariyerler yoktu ama maalesef hakimiyet son derece zayıftı. 50 metre bir cadde var, herkes her taraftan giriyor. Herkesin başına polis koyamazsınız. Bariyerlerle yolu daraltmak zorunda kaldık. Bugün her şey kontrol altında” dedi.

“SOSYAL MESAFEYE HERKES DİKKAT EDİYOR”

Sosyal mesafe kurallarına herkesin dikkat etmesinin önemine değinen vali Ümit; “Gördüğümüz kadarıyla bir kalabalık var ama sosyal mesafeye herkes dikkat ediyor. Burada, şu amaç yok, mutlaka işyerlerinin mümkün olduğunca açık olması lazım. Kapanan yerler belli, berber dükkanları, pastaneler, lokantalar kapalı. Vatandaşın sürekli ihtiyacını karşılayan yerler var, bunların açık olması gerekiyor. Sanayiyi mümkün olduğunca açık tutmanız gerekiyor, ticarete açık tutmanız lazım. Bunun için de ne gerekiyorsa, tedbir olarak kısacası konuyu tam olarak uygulayabilmek adına, hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. İzzet Baysal Caddesi en yoğun olan yerlerden bir tanesiydi, bugün şu anda insanlar gördüğünüz gibi bankalardan para çekmek için sıra bekliyorlar. Bu insanların ihtiyacı var, bunu yok sayamazsınız. Aynı şekilde, işyerleri var, işyerlerinin açık olması gerekiyor. Ama sosyal mesafeye mutlaka uyum şart. Buna özellikle dikkat ediyoruz. Bütün memur arkadaşlarımız bu konuyu uyarıyor, takip ediyor” ifadelerini kullandı.

“TEDBİRLERE UYAN BOLULULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Ahmet Ümit, korona virüs ile mücadele kapsamında ilimizde alınan tedbirlere uyulması noktasında panik yapılacak bir durum olmadığının altını çizerek;  “Önümüzdeki günlerde bu caddelerde sosyal mesafeye dikkat edilmesi yönünde gerekli işaretlemeler yapılacak. Her türlü uyarı yapılacak, maske dağıtılacak, maskeli bir şekilde bu tehlikeyi atlatıncaya kadar hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bugüne kadar hemen hemen tüm kurallara yüzde yüze yakın şekilde uyum sağlayan tüm Bolulu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu hassasiyetimize devam edelim. Çünkü burada bir sağlık meselesi var, bir hayat memat meselesi var. Eğer tedbirleri güzel alırsak, eğer tedbirleri güzel uygularsak, hiç panik yapacak bir şey yok. Çünkü tedbirler, bu tehlikeden çok daha büyük. Ama tedbirlere uymazsak, problem olabilir. Bugüne kadar uyuldu, inşallah bundan sonra da uyulacaktır” diye konuştu.

“ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN”

Vatandaşların “evde kal” çağırılarına riayet etmelerinin büyük önem taşıdığını da ifade eden Vali Ümit, “Tüm vatandaşlarımızdan, 20 yaş altı, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını, mutlaka evlerinde stabil kalmalarını, günlerini vakitlerini evlerinde değerlendirmelerini özellikle rica ediyoruz. Hem kendi sağlıkları bakımından, hem toplumumuzun geleceği bakımından, bu çok önem arz ediyor. Uyumları için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı şekilde bu uyumların artarak devam edeceğine inanıyorum. Vatandaşlarımıza güveniyorum” dedi.

“BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE BAŞARI İLE GEÇİRECEĞİZ”

Vefa destek guruplarına ihtiyaç durumunda ulaşılabileceğini belirten Ümit; “Diğer taraftan bir ihtiyaç, bir sıkıntı olduğunda bizim sosyal destek gruplarımız var, vefa destek gruplarımız var. Birçok araç, birçok kişi görevli. İstenildiği an hem 65 yaş üstündeki vatandaşlarımıza, hem de 20 yaş altı vatandaşlarımıza derhal ulaşabiliyoruz. İhtiyaçları her gün karşılanıyor. Ben şahsen takip ediyorum, yine müdürlerimiz takip ediyor. Bütün arkadaşlarımız sorumluluk duygusu içinde görevlerini yapmaya devam ediyor. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir, yeni tedbirler de olacaktır. Hepsine, hep birlikte inşallah uyacağız, bu sıkıntıyı, bu süreci hep birlikte başarı ile geçireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“İYİLEŞENLER HASTALARIMIZ VAR”

Vali Ümit son olarak Bolu’da her gün yapılan testler ile ilgili bilgiler vererek tedavi gören ve iyileşen hastalar olduğunu da aktardı. Ümit; “Bolu’da her gün yeni testler yapıyoruz. Yeni pozitif, negatif sonuçlar alıyoruz. Şimdi, konunun speküle edilmemesi için bu konuda tek açıklama yetkisi sayın bakanımızdadır. Ben onun için rakamlara girmiyorum. Fakat testlerimiz devam ediyor, pozitif çıkanlar da var, karşılaştırdığımızda gayet iyi durumdayız, korkacak hiçbir şeyimiz yok, önemli olan da bu stabilizeyi devam ettirebilmektir. İyileşenler de var, tereddüdünüz olmasın çok iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.