Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BU SEZON TÜM YAŞANANLARI ANLATTI

BU SEZON TÜM YAŞANANLARI ANLATTI
Boluspor’un ligin son maçı olan Eskişehirspor maçının ardından alınan olağanüstü kararı sonrası Boluspor kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, açıklamalarda bulundu.

Boluspor kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Yönetim Kurulu Üyeleriyle Boluspor tesislerinde basın mensuplarının karşısına geçti. Çarıkcı, kırmızı beyazlıların borcunu da açıklayarak; “Şuandaki bizim borcumuz toplam 19 Milyon Türk Lirası bunu herkes iyi bilsin. Çekilen kredi de buna dahil” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“Aslında sezon başında başkanlığımı noktalamıştım”

Geçtiğimiz yılın başında başkanlığı noktaladığını ifade eden Çarıkcı; “Eskişehirspor maçından sonra bir açıklamam oldu. Kongre kararı alacağımı ve aday olmayacağımı açıklamıştım. Aslında sezon başında başkanlığımı noktalamıştım. Herkesin bundan haberi vardı. Dışarıda ‘Necip Bey kongre kararı alır, bekler. En son yeniden Başkan olur’ söylentisi oluyor. Benim aday olmayacağımı Yönetim Kurulumuz, Belediye Başkan Yardımcımız Rasim Özdemir ve Basın Sorumlusu Yöneticimiz Mehmet Ali Atalay çok iyi bilmektedir” dedi.  

“Oktay Bey 15 Milyon TL bütçe ayıracak, 12 Milyon TL Boluspor bütçe ayıracaktı”

Boluspor’un başkan yardımcılarından Oktay Ercan ile şirketleşme konusunda görüştüklerini söyleyen Çarıkcı; “Boluspor’un iyi olması için şirketleşme konusunda da artık Türkiye’de bütün kulüpler şirketleşiyor. Avrupa’da kulüpleri şirketler satın alıyor. Daha önce Oktay Bey konusu gündeme geldi. Belediye Başkanımız ile de bu konuda istişare etmiştik. Taraftarlarımız ve basınımız ile tanıştırdık. ‘Boluspor şirketleşirse çok daha iyi olur’ dedik. Samsunspor, TFF 2. Lig’e düştükten sonra Yıldırım Holding sahibi Yüksel Bey tarafından satın alındı. Bu sene Samsunspor şampiyon olarak TFF 1. Lig’e çıktı. Bu senede Samsunspor şampiyonluğun en büyük adayı. 2019-2020 sezonu başında Oktay Bey ile bir toplantı yaptık. 20 Haziran 2019’da İstanbul’da yapılacak toplantıda Oktay Bey, Profesyonel Futbol Şube Sorumlumuz Hakkı Öztabağ, Ertuğrul Sağlam ve ben olacaktık. Oktay Bey 15 Milyon TL bütçe ayıracak, 12 Milyon TL Boluspor bütçe ayıracaktı. Her ne olduysa toplantıya üç gün kala Oktay Bey özel sebeplerden dolayı bu olaydan vazgeçtiğini bana bildirdi. Bizde İstanbul’a gidemedik. O gün aslında Boluspor’un kurtuluşu olacaktı. Boluspor, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile şampiyonluğa oynayacaktı” şeklinde konuştu.

“Şanssız bir şekilde istemeyerek başkan oldum”

İstemeyerek Boluspor’a tekrar başkan olduğunun altını çizen Çarıkcı; “O esnada Cavit Bey adaydı. Bir kongre beklentisi oldu. O gün 90 kişi toplandı. Herkes Başkan delegeleri aradı dedi. Ama benim 800 kişiyi arayacak halim yok. O gün maalesef ilk Genel Kurul, Boluspor’da zordur zaten, toplanmadı. Sonrasında Cavit Bey aday olmaktan vazgeçti. En son benim daha önce Başkan Yardımcım olan Abdullah Abat Başkanımız aday olduğunu bildirdi. Bende kendisine ‘Başkan olduğun takdirde Boluspor’un bütün altyapı masraflarını üstleneceğim’ dedim. Bu konuda da çoğu arkadaşımın bilgisi var. O da son gün aday olmaktan vazgeçti. Daha sonra Bolu Belediye Başkanımız rica etti. Biz hiç çalışma yapmadan Başkanlığı aldık. Hatta birkaç arkadaşımı yönetime yazmayı unutmuşum. Şanssız bir şekilde istemeyerek Başkan oldum. Sırf Boluspor kayyuma gitmesin diye” dedi.

“Necip Çarıkcı bu konuda kimsenin adamı olmaz”

Herhangi bir kişinin adamı olmadığını dile getiren Boluspor kulübü başkanı Necip Çarıkcı; “Öncelikle dışarıda Alaaddin beyin adamı diye lanse ettiler. En son Tanju’nun adamı diye lanse ettiler. Necip Çarıkcı bu konuda kimsenin adamı olmaz. Bu konuda hiç kimsenin adamı olmadım. Olmak gibi bir durumda yok. Kimsenin buna gücü yetmez. Ben sadece Boluspor’a faydalı olmuş Belediye Başkanlarıma hep saygı duydum. Sadece Tanju Bey, Alaaddin bey yok. Bunların içinde eskiden görev yaptığım Necdet Gören Başkanım ve Yükse Ceylan’da buna dahil. Adaylık konusunda Tanju Bey rica etti. Peki, başkan dedim. O günde kongrede aday oldum” dedi.

“Şuandaki bizim borcumuz toplam 19 Milyon Türk Lirası”

Kırmızı beyazlıların toplam borcunun 19 Milyon Türk Lirası olduğun açıklayan Çarıkcı; “Toplam borcumuz. Dışarıda herkes konuşuyor. Necip başkanı herkes eleştirir ama para konusunda kimse bir şey soramaz. Ben hayatta Boluspor kulübünde hiç paraya elimi sürmedim. Bu kulübün bütün her şeyi yeminli mali müşavirleri var, denetçi firması var. Bu kulübün mali as başkanı ve kulüp müdürü var. Ben Boluspor’a sadece reklam bulurum. Hiç parayla işim olmaz. Şuandaki bizim borcumuz toplam 19 Milyon Türk Lirası bunu herkes iyi bilsin. Bu 19 milyonun içinde de geçmişte meşhur 750 bin liralık çek var. Maraşlı bir firmada Boluspor’un alacağı gözüküyor. Çekilen kredi de buna dahil. Belediye Başkanımdan rica etmiştim. Bu borcun 1.35 milyon Türk lirası vergi borcu. Emin bey döneminden gelen taksitli borç. Bu borcun 1.83 milyon Türk lirası vergi borcu. Birde Belediye Başkanımıza borcumuz var. 2.776 Milyon Türk lirası. Toplam 5.218 Milyon Türk lirası olan borç Bolu Belediyesi, SSK ve vergi borcu. Bunları saymazsak 14 milyon bir Boluspor’un borcu var” ifadelerini kullandı.

“Bu sezon 3 milyon Türk lirası prim vermişiz”

Sezon başından bu yana 3 Milyon pirim ödemesi geçekleştirdiklerini aktaran Çarıkcı sözlerini şöyle noktaladı: “Dünde ligler bitti. Futbolculara biz söz vermiştik. 4 ay önce bu takım ligde kalırsa 80 bin Türk lirası vereceğiz demiştik. Ligde kalma primi. Bunda Tanju başkanın da bilgisi var. Dün 1,2 milyon Türk lirası parayı dün bütün futbolcu kardeşlerimize hak ettiği olan primi ödemiş olduk. Bu sezon 3 milyon Türk lirası prim vermişiz. 2.8 milyon Türk lirası da bizim futbolcularımıza çekler, senetler vardı. Poepon’a 40 bin Euro gönderdik. İshak Çakmak’ın senedi vardı onu ödedik. Özgürcan’a ödeme yaptık. Dün Boluspor kasasından 4 milyon Türk Lirası ödeme yaptık. Melih Okutan’a peşinattan borcumuz vardı, Mustafa Durak’a, Mustafa Eskihellaç’a hepsinin bu parayı ödedik. Normalde bir kulüp başkanı kongre kararı alacak. Neden ödeme yapsın? Bu arkadaşlar bize 4 ay boyunca bizi idare ettiler. Bu takım ligde kalsın. Bu başkan sözüdür. Hepsi bu çeklerini, senetlerini idare etti. Bu para içinde 200 Bin TL’de piyasaya olan borç var. İnşallah bu borçları da Boluspor kaldırabilir. Şuandaki borç miktarı bu kadar."