Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bu ramazan davul sesi yok

Bu ramazan davul sesi yok
Bolu İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından salgınla mücadele ve toplum sağlığı açısından risk olabileceği açısından bu Ramazan ayında davulcuların faaliyetlerine izin verilmemesine karar verildi.
Bolu Valiliği İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından yapılan toplantıda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziksel mesafeyi koruyabilmek amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği belirtildi.

Toplantıda alınan kararlara ilişkin; Bolu Belediyesinin talebi üzerine İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce bu yıl Ramazan ayında, ayında davulcuların faaliyetlerine izin verilmemesi kararı alındı.

Alınan kararda, “Ramazan davulcularının ramazan ayı süresince ve özellikle ayın son günlerinde yoğun şekilde kapıların zilini çaldıkları, hane sakinleriyle sık sık muhatap oldukları, vatandaşlardan bahşiş isteme, bağış toplama ve almalarının bir gelenek olduğu; oysa bu hareketlerin virüsün bulaşma riskini fazlasıyla arttıracağı, ilgili kuramların temsilcileri tarafından, kuramlarınca yerel imkânlarla ücretleri ödense dahi söz konusu bağış toplama, bahşiş isteme, kapı zili çalma vb. olayların önüne geçilmesinin mümkün olamayacağı ve bu durum kontrol altına alınamayacağından, diğer yandan sahura kalkmak isteyen vatandaşlarımız için, yaşanan teknolojik gelişmeler sebebiyle sahura kaldırılmalarına herhangi bir ihtiyaçlarının bulunmadığı, nitekim bugüne kadar böyle bir talebin idari birimlere hiç ulaşmadığı, kaldı ki son yıllarda bölgede görülen Ramazan davulcularının geleneksel özellikleri taşımadıkları vb. hususlar göz önünde bulundurularak; salgınla mücadele ve toplum sağlığı açısından risk olabileceği sonuç ve kanaatine varıldığından, bu Ramazan ayında davulcuların faaliyetlerine izin verilmemesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.