Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU İŞLER GEREDE’DE OTURMAKLA OLMUYOR”

“BU İŞLER GEREDE’DE OTURMAKLA OLMUYOR”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün, “Yüksek Hızlı Tren konusunda “Milletin hayalleri ile hızlı trene binip goygoyculuk yapmasın” söylemini sert bir dille eleştirdi. Özcan; “Projeden bile haberin yok. Hızlı tren Bolu’dan geçmelidir, ben bunun için mücadele edeceğim” demek goygoyculuk değil, halk adamlığıdır, Bolulu olmaktır” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Yüksek Hızlı Tren projesi konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile randevu taleplerinde, önceliğinin başka konular olduğunu belirterek, “milletin hayalleri ile hızlı trene binip, goygoyculuk yapmasın” demişti. Küpçü’nün eleştirilerine cevap veren Başkan Özcan, “Gerede’de oturmuş, Gerede muhtarı gibi; “Tren Gerede’den geçecek.” Nereden biliyorsun kardeşim? Senin projeden bile haberin yok. Ben Sayın Cumhurbaşkanını çok sevdiğim için mi randevu aldım. Çok özlediğim için mi? Hayır. Bolu’nun geleceği için” diye konuştu.

“SEN MİLLETVEKİLİ OLARAK NE YAPTIN?”

Cumhurbaşkanı ile Yüksek Hızlı Tren konusunda görüşmek istediğini yineleyen Başkan Özcan, projenin Bolu, Düzce ve Gerede için önemli olduğunu vurgulayarak, “Hızlı Tren konusu, o Beyefendi milletvekiline söylüyorum; “Gerede’de oturmakla bu işler yürümüyor. Farkında bile değil. Gerede’de oturmuş, Gerede muhtarı gibi; “Tren Gerede’den geçecek”. Nereden biliyorsun kardeşim? Biz ne için çırpınıyoruz. Ben Sayın Cumhurbaşkanını çok sevdiğim için mi randevu aldım. Çok özlediğim için mi? Hayır. Bolu’nun geleceği için. Bakın burada bir avan proje, bu projede Ankara-İstanbul hızlı treni Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, oradan Sakarya’ya bağlanıyor. Nallıhan, Mudurnu ve Beypazarı’ndan doğrudan Sakarya’ya bağlanıyor. Günlük yolcu kapasitesi maksimum 45’tir. Maliyeti 6 Milyar dolar. Bizde bu projeyi Sayın Cumhurbaşkanına anlatmak istiyoruz. Eğer Düzce-Bolu ve Gerede istikametini izlerse minimum yolcu kapasitesi 200 bin, maksimumu çok daha yüksek. Şuanda kabul edilmiş olan projenin maliyeti 6 milyar dolar. Bizim dediğimiz projenin maliyeti 5 milyar dolar. Biz diyoruz ki, hem devletimiz kazansın, hem Bolu’muz kazansın, hem Düzce’miz kazansın, hem Gerede’miz kazansın. Biz bunun derdindeyiz. Sen daha avan projenin yapıldığından haberdar değilsin. İşte o yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir randevu istemeye devam edeceğim. Çünkü maalesef birileri Sayın Cumhurbaşkanımıza baştan yanlış bilgiler vermiş. Eğer bize 15 dakika dinlemek lütfunda bulunurlarsa, bunu çok arzu ederim. Bu yanlış karardan vazgeçeceklerdir zaten. Ben uğraşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanına bunu anlatmak için. Bunların da hoşuna gidiyor. “Sayın Cumhurbaşkanı seni takmıyor” diyor. Sayın Cumhurbaşkanı kişi olarak beni sevip sevmemesi çok önemli değil. Burada Bolu’nun, Düzce’nin, Gerede’nin menfaatini konuşmak için ben Sayın Cumhurbaşkanıyla görüşmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı hadi bana randevu vermiyor. Sen Milletvekili olarak ne yaptın kardeşim? Hızlı trenin Bolu’dan geçmesi için, Düzce’den geçmesi için, memleketin olan Gerede’den geçmesi için ne yaptın? Bak hızlı tren Bolu’dan Gerede’den geçerse Gerede nasıl kalkınıyor, Bolu nasıl kalkınıyor. Bunların her türlü hesapları yapılmış” şeklinde konuştu.

“HIZLI TREN BOLU’DAN GEÇMELİDİR” DEMEK GOYGOYCULUK DEĞİL, HALK ADAMLIĞIDIR”

Küpçü’nün kendisini “goygoyculuk” ile itam etmesine cevap veren Özcan, “Senin gelişmelerden haberin yok. Bunun onaylanmış bir avan projesi olduğundan bile haberin yok. Düzce’de değerli bir hocamız var. Lütfedip ararsa, kendisine numarasını verelim. 15 dakikalık bir görüşmeden sonra, gerçekten bu projenin ne kadar önemli olduğunu anlar. Bizi goygoyculukla suçluyor. “Hızlı tren Bolu’dan geçmelidir, ben bunun için mücadele edeceğim” demek goygoyculuk değil, halk adamlığıdır, Bolulu olmaktır” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler