Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BU HAFTA SİNEMALARDA HANGİ FİLMLER VAR?

BU HAFTA SİNEMALARDA HANGİ FİLMLER VAR?
Aralık ayının ilk haftası Türkiye'deki sinema salonlarında 1'i yerli 7 film vizyona girerek sevenleriyle buluştu. Vizyonda en fazla dikkat çeken filmlerden biri de "Mucize 2 Aşk" oldu. İşte bu hafta vizyona girecek filmlerin konusu ve oyuncu kadroları hakkında detaylar...


HAFTANIN FİLMLERİ
Mucize 2 Aşk
  Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönetmenliğini yaptığı 2015 yapımı "Mucize" filminin devamı "Mucize 2 Aşk" bu hafta izleyici ile buluşuyor. Kırmızıgül'ün  yer aldığı filmde Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Sinan Çalışkanoğlu, Melis Sezen, Levent Sülün, Deniz Oral, Sera Tokdemir ve Ali Sürmeli de kamera karşısına geçti. Dram türündeki film, doğunun bir dağ köyünde yaşayan engelli bir genç olan Aziz ile görücü usulü evlenen Mizgin'in yaşama tutunma hikayesini anlatıyor.

Addams Ailesi
  Sinema ve televizyon tarihi boyunca birçok kez yeniden uyarlamayla izleyici karşısına çıkan ünlü Addams Ailesi'nin aynı adlı animasyon sinema filminin yönetmen koltuğunu Conrad Vernon ve Greg Tiernan paylaşıyor.  Başrollerinde Oscaar Isaac, Charlize Theron ve Chloe Grace Moretz yer aldığı filmin konusu ise şöyledir;
"Kocasına ve çocuklarına kendini adamış bir kadın olan Morticia, ailesini bir arada tutan soluk tutkaldır. Güler yüzlü, kötücül ve tutkulu bir şekilde karısına aşık olan aile babası Gomez, her zaman girişimci ruhunu korumaktadır. Ailenin çocukları da oldukça şahsına münhasır bireylerdir. Uzun örgüleri ve iğneleyici mizahı ile zeki genç kız Wednesday ve bulabileceği en büyük tehdit ve tehlikelerin peşinden koşan 10 yaşındaki Pugsley. Ancak evin bireyleri bunlarla sınırlı değildir. Ailenin çılgını Fester iyi huylu, neşeli ve her şekilde kargaşaya yol açabilirken, Büyükanne ise yarasalar ve kafatasları gibi şekiller vererek pişirdiği şekerli kurabiyeleri seven torunlarına tapar. Aile yaklaşan kutlamaları için hazırlıkların ortasındayken, Margaux Needler ortaya çıkar. Margaux Needler sevilen bir reality-show programının kraliçesidir ve banliyö tipi pastel mükemmelliğe kendini adamıştır. Bu iki farklı cephenin karşılaşması nasıl sonuçlanacaktır?."

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi
  Fransız yönetmen Celine Sciamma'nın 2019'un en iyi yapımları arasında gösterilen filmi "Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi"; gönlünün olmadığı bir evliliğe sürüklenen Heloise ile gizli bir şekilde onun portresini çizmek zorunda olan Marianne'nin giderek derinleşen ilişkilerini odağına alıyor. Filmin başrollerinde Noemie Merlant, Adele Haenel, Luana Bajrami ve Valeria Golino yer alıyor.

Uzun Kız
  Kantemir Balagov'un yönetmen koltuğunda oturduğu Rus yapımı "Uzun Kız" adlı filmde Viktoria Miroshnichenko, Vaasilisa Perelygina ve Igor Shirolov rol aldı. Birçok festivalden ödülle ayrılan ve en son Rusya'nın 2020 Oscar adayı olarak seçilen yapım; 2. Dünya Savaşı sonrasında, Leningard'da normal bir hayat kurmaya çabalayan iki genç kadının hikayesini konu ediniyor.

Balon Pilotları
  Başrollerinde Oscar ödüllü Eddie Redmayne, Tom Courtenay ve Felicity Jones'un yer aldığı "Balon Bilotları" adlı filmin yönetmen koltuğunda İngiliz sinemacı Tom Harper oturuyor. Himesh Patel, Anne Reid ve Phoebe Fox'un da rol aldığı yapım; gözü pek hava balonu pilotu Amelia Wren ile öncü meteorolog James Glaisher'in, insanlığın hava ve iklim konusunda bilgi menzilini genişletmek adına çıktıkları zorlu sıcak hava balonu yolculuğunu anlatıyor.

Rahibenin Laneti
  Aaron Mirtes'in yönettiği "Rahibenin Laneti"nin başrollerinde Lacy Hartselle, Rae Hunt ve Kate Kilcoyne yer alıyor. Korku türündeki filmin konusu özetle şöyle: "Genç Anna problemlerinden kurtulmak ve yeni bir başlangıç yapmak için taşınmaya karar verir. Ancak yeni evine taşınmaya karar verdiği gün, işler plandığından farklı gidecektir. Anna'nın gitmesini istemeyen Rahibe Catherine'in ruhu, Anna'yı ele geçirmek için her şeyi yapacaktır. Anna hayatı için, merhamet bilmeyen kötü ruha karşı savaşmak zorundadır."

Kahraman Balık
  Sean Patrick O'Reilly'in yönettiği başrollerinde Justine Ezarik, Mark Hamil ve Ron Perlman'ın yer aldığı haftanın animasyonu olan "Kahraman Balık",  yaşadıkları okyanusu kirlenmekten korumak için harekete geçen papağan balığı Alex ve arkadaşlarının hikayesini beyaz perdeye taşıyacak.