Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU GÜZEL ŞEHİR ÇOCUKLARIMIZIN”

“BU GÜZEL ŞEHİR ÇOCUKLARIMIZIN”
Bolu Belediyesi tarafından “Bolu'yu Seviyorum, Çevremi Temiz Tutuyorum” sloganıyla Gölköy’de çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.


HABER: Aslı Akış

Etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen, Feridun Yılmaz ve İsa Özcan, belediye çalışanları, TEMA gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Bolu Belediyesi çevre kirliliğini önlemek ve toplumda çevre hassasiyeti oluşturmak amacıyla Gölköy Barajı çevresinde "Çevre Temizliği Etkinliği" gerçekleştirildi. Çevre temizliği etkinliğinde belediye çalışanları, vatandaşlar ve TEMA gönüllüleri el ele verip Gölköy Barajı çevresindeki çöpleri topladı.

“TEMİZ BİR BOLU BIRAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Sosyal medya hesabından “Bu güzel şehir çocuklarımızın, onlara temiz bir Bolu bırakmak hepimizin görevi. Ve lütfen unutmayalım “Kirletmezsek Temizlemek Zorunda Kalmayacağız” diyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “çevre bilincini çocuklarımıza, gençlerimize daha etkin bir şekilde aşılamak için geleneksel olarak bunu yapmak istiyoruz. Bizim çocukluğumuzda olduğu gibi hep birlikte bahar temizliği yapalım istiyoruz. Gölköy bizim çok güzel mesire alanlarımızdan bir tanesi. Boluluların belki en sevdiği yer Gölköy. İnşallah güzel ve örnek bir çalışma olur. Bundan sonra buralarda piknik yapan vatandaşlarımızda doğayı ve çevreyi piknik sonrasında daha temiz bırakma konusunda duyarlılık gösteriler diye düşünüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL DOĞASINA SAHİP BİR İLDE YAŞIYORUZ”

Başkan Özcan çevre temizliğinin yılda iki kez gerçekleştirileceğinin altını çizerek; “Türkiye’nin en güzel doğasına sahip bir ilde yaşıyoruz. Bolu Allah vergisi güzelliklere sahip. Dolayısıyla bunu korumak ve kollamak, çocuklarımıza ve torunlarımıza aynı doğallığıyla aktarmak bizim görevimiz. Her yerde söylüyorum Bolu Davos’tan daha güzel bir yer yeter ki değerini bilelim. Buraları kirletmeyelim. Bu bilinci gelecek nesillerimize aşılamak içinde bu kampanyalarımıza başlıyoruz. İnşallah bu çevre temizliğini hem ilkbahar hem de sonbaharda tekrarlamayı planlıyoruz. Bizim çocukluğumuzda bu kampanyalar olurdu bizde koşa koşa giderdik. En azından bunu unutmuş olan çocuklarımız yeniden hatırlatmak için böyle bir kampanya yapmayı planladık. Doğamızı koruyalım, onu kirletmeyelim.” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET TURU VE PİKNİK YAPILDI

Bolu’nun kullanma suyunu karşılayan Gölköy Barajı’nın çevresindeki çöplerin toplanmasının ardından önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Bolu Belediyesi tarafından göl çevresinde bisiklet turları ve piknik organizasyonları da yapıldı.