Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU ADALET VE HUKUKSUZLUĞA YARGIMIZ KARAR VERECEK”

“BU ADALET VE HUKUKSUZLUĞA YARGIMIZ KARAR VERECEK”
AK Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban, AK Partili meclis üyeleri ile birlikte Bolu Adliyesine giderek İdari Mahkemesine dava dilekçesi verdiler.

Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri, 8 Ekim Salı günü gerçekleşen belediye meclisi ikinci oturumuna geç kalmaları dolayısıyla yok yazılmış ve toplantı boyunca alınan kararlarda oylama hakkı bulunmadıklarını ve toplantıya misafir olarak katılabileceklerini öğrenen meclis üyeleri, verilen kararın hukuki olmadığını söylemişlerdi.

Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı ikinci Oturumu öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle yok yazılmaları üzerine AK Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban, AK Partili meclis üyeleri ile birlikte Bolu Adliyesine giderek İdari Mahkemesine dava dilekçesi verdiler. 

“BU ADALET VE HUKUKSUZLUĞA YARGIMIZ KARAR VERECEK”

Adliye çıkışında açıklama yapan Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Burak Balaban belediye meclisin yaşanan olaylardan dolayı meclis başkanlık makamının antidemokratik tavır uyguladığını ifade ederek; “Belediyede mecliste son yaşanan olaylardan sonra maalesef AK Parti grubu ve MHP’li belediye meclis üyeleri belediyede Bolu halkının verdiği yetkiyi kullanamamışlardır. Bu kullanamamaktaki en büyük problem meclis başkanlık makamının uyguladığı antidemokratik tavırdır. Biz yine meclisimize saatinde gelmiştik. Fakat aşağıdaki yoğunluktan ve kapıların geç açılmasından dolayı meclise zamanında yetişemedik. Bundan dolayı da sayın başkana birebir kendim şahsım olarak sorduğumda mecliste oylama hakkımızın olmadığını ve sadece misafir olarak bulunabileceğimizi kendisi bana bizzat söyledi. Bundan ötürü bu olayın hukuki olmadığını söyledik. Hatta meclis gündeminde bulunan bazı konuların 1. Meclisin ilk oturumunda olmadığını da gördük. Mecliste olsaydık ona da itiraz edecektik. Fakat mecliste oy hakkımız olmadığı için bunları maalesef hukuk yoluyla yapmak zorunda kaldık. Keşke bu durum yaşanmasaydı ve biz burada olmasaydık. Ama yapacak bir şey yok. Bu adalet ve hukuksuzluğa inşallah yargımız karar verecek. İdari Mahkemesine başvurumuzu yaptık. Kararın çıkmasını bekliyoruz. Meclis kararlarının yürütmeyi durması ve iptali için başvurduk. Sonucu bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.