Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOYACI SAVAŞ’I KAYBETTİK

BOYACI SAVAŞ’I KAYBETTİK
Bolu’nun sevilen ismi boyacı Savaş, geçtiğimiz gün halk otobüsünde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Savaş’ın ölümünün arkasından büyük bir dram çıktı.

Bolu’da adliyenin boyacısı olarak bilinen ve herkesin sevdiği 45 yaşındaki yüzde 50 engelli Savaş Can, Salı günü halk otobüsünde yolculuk yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Can’ın, hayatını kaybettiği belirlendi. Savaş’ın cenazesi, Berk Köyü Bahçeli mahallesi camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Şehitler Mezarlığına defnedildi.

GSS’Yİ ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN TEDAVİ OLAMAMIŞ

 Boyacı Savaş’ın ölümünün ardından yürek yakan bir gerçek ortaya çıktı. Savaş’ın amcası Bekir Can’ın iddiasına göre, Savaş, ölmeden 10 gün önce nefes alamadığını ve sürekli göğsünde sıkışma olduğunu söylüyordu. Ailesini kağıt toplayarak geçindirmeye çalışan Savaş’ın babası Abdulkadir Can, oğlunu tedavi için hastaneye götürdü. Ama Savaş, Genel Sağlık Sigortası’na biriken yaklaşık bin liralık borcu nedeniyle tedavi olamadı. Borcu nedeniyle hastaneden geri çevrilen Savaş, bir daha da tedavi olmak için hastaneye gidemedi. Savaş’ın ölümünün ardından ortaya çıkan bir diğer acı gerçek ise, acıları ikiye katladı. Savaş’ın babası bayramdan önce aldığı emekli ikramiyesini oğlu tedavi olabilsin diye Genel Sağlık Sigortası borcuna yatırdı. Ama babanın bu çabası da geciken tedavi nedeniyle sonuçsuz kaldı.

AMCA SİSTEME İSYAN ETTİ

Yaşanılanlara isyan eden Savaş’ın amcası Bekir Can, “Benim isyanım ne doktora, ne hastaneye. Ben sisteme isyan ediyorum. Savaş, yüzde 50 engelli bir çocuk. Bu çocuktan para istenir mi? Savaş’a ve onun gibilere para verilir. Ben, Savaş’ı askerlik yaptığı birliğine kendi elimle teslim ettim. Savaş, engeli nedeniyle 3-4 yıl devletten aylık aldı. Daha sonra aylık kesildi. Savaş, devlete olan borcunu ödeyerek gitti. Ancak, devlet Savaş ile kıyamette hesaplaşmaya hazır olsun” dedi.